Life

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου στο «Πάμε Δανάη!»: Έχω δουλέψει σκληρά για να συγχωρέσω τον πατέρα μου

24.11.2020 | 11:34 Eνσωμάτωση

Η γνωστή αρθρογράφος και παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Πασχαλίδου βρέθηκε στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» και μίλησε για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Σουηδία, όπου διαμένει, αλλά και για τη σχέση της με τον πατέρα της, με αφορμή μια πρόσφατη συγκινητική της ανάρτηση στα social media.

«Είναι λίγο καταθλιπτική εδώ η κατάσταση. Τα μέτρα δεν είναι τόσο σκληρά, όπως πάντα η Σουηδία αποτελεί εξαίρεση με τον κορωνοϊό. Δεν έχουμε ζήσει lockdown εδώ. Εκεί έχετε σώσει πολύ περισσότερες ζωές. Θαυμάζω την πειθαρχία των Ελλήνων σε αυτό το θέμα, που προσέχετε τόσο. Στη Σουηδία έχουμε 6500 θύματα του κορωνοϊού, ενώ στην Ελλάδα είναι γύρω στα 1700. Τώρα έχουν λάβει κάποια μέτρα εδώ. Εχτές για πρώτη φορά που συντόνιζα κάποιες συζητήσεις είδα ανθρώπους με μάσκες. Τα μαγαζιά από τις 10 απαγορεύεται να πωλούν αλκοόλ και δεν επιτρέπεται να μαζεύονται πάνω από οχτώ άτομα σε διάφορες εκδηλώσεις», είπε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου αναφορικά με την κατάσταση στη Σουηδία.

«Ο Σουηδός βγαίνει έξω και με κρύο και με χιόνι. Είναι τρεις φορές πιο μεγάλη από την Ελλάδα η Σουηδία και είναι οικονομικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Υπάρχουν και πολλά νοικοκυριά με ένα άτομο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου. Οι μεγάλοι άνθρωποι δε ζουν με τις οικογένειές τους. Εκεί είχαμε και τα περισσότερα θύματα. Σε μεγάλους ανθρώπους που ζουν σε οίκους ευγηρίας. Αλλά είναι τελείως διαφορετικές οι κουλτούρες. Δεν είναι τόσο κοντά οι οικογένειες εδώ, όπως στην Ελλάδα», συνέχισε η ίδια.

Αναφερόμενη στην ανάρτηση που έκανε με τον πατέρα της, η ίδια είπε ότι «Ο πατέρας μου εδώ και δύο χρόνια παλεύει, έχει πολλά προβλήματα υγείας. Ζει μόνος του. Έχει ένα μικρό σπίτι και πηγαίνουμε όποτε μπορούμε εγώ και οι δύο αδερφές μου. Μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία συνέχεια και είναι δυσάρεστο όλο αυτό, νιώθει μόνος του, δεν μπορεί να σηκώσει κάποιες φορές ούτε το τηλέφωνο, πηγαίνουμε, του μαγειρεύουμε, τον προσέχουμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο».

«Το μήνυμα και το μάθημα ίσως είναι αυτό. Όλα αυτά που έχουμε να ξεκαθαρίσουμε, να αναζητήσουμε, νομίζω ότι το 2020 έχει αποδείξει ότι δεν πρέπει να περιμένουμε. Εγώ που είμαι από μια φτωχή οικογένεια, με μετανάστες, με πολέμους, που σκορπίστηκαν σε όλο τον πλανήτη, είχα σκοπό να μάθω όσα περισσότερα μπορούσα για τον πατέρα μου, για τη δική του ζωή, γιατί δεν ήξερα και πολλά, γιατί ο πατέρας μου έλειπε αρκετά. Δεν είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που να έχει ζήσει την εγκατάλειψη ή να έχει έναν πατέρα που απουσιάζει από τη ζωή της. Έχω γράψει και στο βιβλίο μου ότι όταν φύγαμε Σουηδία και δεν μας έδιναν άδεια παραμονής, ο πατέρας μου έφυγε, πήγε στα καράβια, έλειψε 2,5 χρόνια και δε γύρισε ίδιος. Η μητέρα μου ήταν μόνη της με τρία παιδιά, δούλευε σε ένα παιδικό σταθμό καθάριζε τα βράδια. Υπάρχουν επεισόδια από τη ζωή του πατέρα μου που δεν τα γνωρίζω καλά. Έχω δουλέψει σκληρά για να τον συγχωρέσω», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Πιστεύω στη συγχώρεση και ότι πρέπει να είμαστε εκεί ακόμα και για ανθρώπους που δεν ήταν εκεί για εμάς. Και εγώ και οι αδελφές μου είμαστε εκεί για αυτόν και κάνουμε ό,τι μπορούμε, και όλοι αυτοί που ήταν γύρω του όταν ήταν καλά, λείπουν. Ήθελα να του πάρω μια συνέντευξη, αλλά τώρα δεν μιλάει πολύ. Κάντε συνεντεύξεις με τους γονείς σας, να μάθετε πώς μεγάλωσαν, γιατί έκαναν τις επιλογές που έκαναν. Η κόρη μου είναι 12 χρονών και τα ξέρει όλα. Προσπαθώ να της μάθω τη συγχώρεση και τη μεγαλοψυχία», κατέληξε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 24/11/2020