Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σκηνικό «πολέμου» στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Εφημερεύουν χωρίς ΜΕΘ

23.11.2020 | 13:05

Τραγική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Θυμίζουν εικόνες πολέμου και κάθε λεπτό που περνάει γεμίζουν με ολοένα και περισσότερους ασθενείς, ενώ οι κλίνες έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Ήδη γίνονται προετοιμασίες να ριχτεί στη μάχη και το «424 στρατιωτικό νοσοκομείο» της πόλης και στον προαύλιο χώρο του έχουν αρχίσει να στήνονται σκηνές. Την ίδια στιγμή και στη Λάρισα επιτάχτηκε μια ιδιωτική κλινική.

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται η εγκατάσταση της 300ης Κινητής Υγειονομικής Μονάδος Εκτάκτων Αναγκών του γενικού επιτελείου στρατού στον εξωτερικό χώρο του «424 στρατιωτικού νοσοκομείου» της Θεσσαλονίκης.

Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ ενώ διαθέτει και ακτινολογική μονάδα και αναμένεται να λειτουργήσει την Πέμπτη ανακουφίζοντας την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας.

Το κινητό νοσοκομείο θα μπορεί να νοσηλεύσει 50 ασθενείς, ενώ να σημειωθεί ότι δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας. Στόχος είναι να νοσηλευτούν στις εγκαταστάσεις του ασθενείς με άλλες παθήσεις, έτσι ώστε να ελευθερωθεί χώρος στο κεντρικό κτίριο του στρατιωτικού νοσοκομείου για ασθενείς με κορωνοϊό.

Η κατάσταση στις υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλονίκης παραμένει στο κόκκινο.

Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ της πόλης είναι γεμάτα, ενώ καθημερινά προσέρχονται δεκάδες άνθρωποι με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας.

Μετά την επίταξη δυο ιδιωτικών κλινικών στην Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε σήμερα και η επίταξη ιδιωτικής κλινικής στην Λάρισα με στόχο να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο της περιοχής.

Στο «424 στρατιωτικό νοσοκομείο» σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι περισσότερες εργασίες για την κινητή υγειονομική μονάδας που στήνεται στο προαύλιο χώρο του νοσοκομείου. Το χώρο επισκέφθηκε ο υφυπουργός Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και όπως είπε σε δήλωσή του, οι κινητές μονάδες στήθηκαν προληπτικά και θα χρησιμοποιηθούν εφόσον χρειαστούν.

Έχασε τη μάχη 25χρονος που νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» με κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή ένας 25χρονος από την Δήμητρα Σερρών, σκορπίζοντας θλίψη σε συγγενείς, φίλους συμμαθητές, αλλά και σε ολόκληρη την Σερραϊκή κοινωνία.

Ο 25χρονος Θοδωρής Παυλίδης έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό, αφού πρώτα νοσηλεύτηκε στο Γενικό νοσοκομείο Σερρών και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

 

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/11/2020

Ελλάδα