Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η ζωή σε ρυθμούς… online

23.11.2020 | 13:42 Eνσωμάτωση

Μέσα σε λίγους μήνες, ο κορωνοϊός άλλαξε την καθημερινότητα. Πλέον, ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας είναι online.

Με μια νέα πραγματικότητα έχουν έρθει αντιμέτωποι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που καλούνται να δουλεύουν από το σπίτι.

Tο MEGA έκανε αυτοψία για το θέμα.

«Πλέον πολλές εργασίες και υπηρεσίες παρέχονται σ εμάς τους δικηγόρους ηλεκτρονικά μέσω μια ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Αυτές οι ηλεκτρονικές εφαρμογές μας παρέχουν τη δυνατότητα πλέον να εργαζόμαστε, να συνεργαζόμαστε και ελπίζω το επόμενο διάστημα να έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση και να ανακτήσουμε πάλι τη φυσική και ατομική μας παρουσία» ανέφερε ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργόπουλος.

Μαθήματα online

Η κ. Εύη Μόραλη είναι καθηγήτρια εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και πλέον διδάσκει την αγγλική γλώσσα στους μαθητές της μέσω διαδικτύου.

«Εγώ ως καθηγήτρια τις υπηρεσίες μου τις παρέχω πλέον διαδικτυακά. Μπορώ να επιβεβαιώσω όμως ως καθηγήτρια ότι αυτό που δεν αλλάζει είναι η ανθρώπινη ανάγκη να ερχόμαστε σ επαφή. Πολλοί από τους μαθητές μου που είναι σε μικρότερη ηλικία αποζητούν τη δασκάλα τους, την καθηγήτριά τους» σημείωσε η ίδια.

Από την άλλη, η 11χρονη Κατερίνα ακούει με προσοχή τον δάσκαλό της. Τα δημοτικά σχολεία έκλεισαν και έτσι η ίδια και οι συμμαθητές της παρακολουθούν τα μαθήματα online.

Επαφές 

Τα social media εισέβαλλαν ακόμη περισσότερο στη ζωή μας, αντικαθιστώντας πλήρως τις διαπροσωπικές σχέσεις και τις κατ’ ίδιαν συναντήσεις.

Αγορές

Ραγδαία αύξηση καταγράφεται και στις ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία να τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας και η ζωή να ξαναβρεί την κανονικότητα της.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2020