Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Τρίτη – Πού θα βρέξει

23.11.2020 | 13:45

Με μια καιρική ηρεμία θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες. Μικρές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία, χωρίς όμως ουσιαστικές αλλαγές, ενώ οι βροχές θα είναι αρκετά περιορισμένες στις περισσότερες περιοχές.

Ας ξεκινήσουμε με την Τρίτη και με παροδική συννεφιά σε όλη τη χώρα. Μεγάλα θα είναι ωστόσο τα διαστήματα με ηλιοφάνεια , και με περισσότερο ήλιο στη δυτική Ελλάδα.

Τοπικές βροχές αναμένονται κατά τη διάρκεια της μέρας στην Κρήτη, ενώ προς το απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και την Εύβοια, και πάλι όχι όμως αξιόλογες βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, 14-16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, 17-20 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Καλές θερμοκρασίες και μάλιστα κατά 3-4 βαθμούς υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ανατολικοί και σε ήπιες εντάσεις 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο βοριάδες, 4-6 μποφόρ, βαθμιαία το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7, με περαιτέρω και σημαντική ενίσχυση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν . Η θερμοκρασία από 9-17, με βοριάδες αρχικά 3-4 μποφόρ, γρήγορα όμως θα ενισχυθούν στην ευρύτερη περιοχή, με εντάσεις 5-6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στην Θεσσαλονίκη. Αραιές νεφώσεις θα καλύπτουν τον ουρανό, και εδώ χωρίς βροχές. Η θερμοκρασία από 7-15 και στο Θερμαϊκό ανατολικοί βορειοανατολικοί οι άνεμοι 3-5 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη περιμένουμε βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα νότια οι βροχές θα είναι μέτριας έντασης, με πιο ασθενή τα φαινόμενα στις υπόλοιπες περιοχές. Μέχρι το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση το μεσημέρι 14-17 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 18-20 στο Αιγαίο.

Θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο σε εντάσεις που θα φτάνουν τα 8 και τοπικά και τα 9 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη ο καιρός θα είναι αίθριος ενώ Ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει λίγο τοπικά στην Κρήτη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 14-17 στα ηπειρωτικά και 18-20 βαθμούς οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα υποχωρήσουν λίγο στα 5-7 και στο κεντρικό Αιγαίο 8 μποφόρ, με τάση περαιτέρω εξασθένησης από το απόγευμα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/11/2020

Καιρός