Ελλάδα

Ο Στρατός βοηθά τα νοσοκομεία σε Θεσσαλονίκη και Βόλο

23.11.2020 | 20:02

Στο προαύλιο του στρατιωτικού νοσοκομείου «424» στήνεται κινητή μονάδα έκτακτων αναγκών με 50 κλίνες, στις οποίες θα νοσηλεύονται ασθενείς που δεν νοσούν από τον ιό προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Τα οχήματα του υγειονομικού που κάθε χρόνο βλέπουμε να παρελαύνουν στις εθνικές επετείους επιστρατεύτηκαν για πρώτη φορά μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και ρίχθηκαν στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Η 300η Κινητή Υγειονομική Μονάδα Εκτάκτων Αναγκών του Γενικού Επιτελείου Στρατού βρίσκεται σε συναγερμό και ήδη έχει αναπτυχθεί στον προαύλιο χώρο 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στήνοντας ένα υπαίθριο νοσοκομείο.

Συνεχείς είναι οι προετοιμασίες για το κινητό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και τις εργασίες επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής. «Κλίνες ΜΕΘ και κλίνες covid σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε όλα τα επίπεδα» σημείωσε ο υφυπουργός.

Η τελευταία φορά που επιχείρησε η συγκεκριμένη υγειονομική μονάδα ήταν στα πλαίσια του πολέμου στο Αφγανιστάν οπού η Ελλάδα συμμετείχε στα πλαίσια στο πλευρό των νατοϊκών δυνάμεων. Η πολεμική εμπειρία από τότε σήμερα παίρνει σάρκα και οστά για έναν όμως αόρατο εχθρό.

Το φορητό νοσοκομείο αποτελείται από αντίσκηνα και κοντέινερ, ενώ διαθέτει:

– Χειρουργείο
– Μονάδα Αποστείρωσης
– Πλήρως εξοπλισμένη Αίθουσα Ανάνηψης
– Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τεσσάρων κλινών
– Εξωτερικά ιατρεία
– Ακτινολογική μονάδα

Αναμένεται να λειτουργήσει την Πέμπτη ανακουφίζοντας την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της θεσσαλονικείς λόγο της πανδημίας.

«Επιχείρηση» του Στρατού και στο Βόλο

Και στο Βόλο ο Στρατός έστησε έξω από το νοσοκομείο σκηνές εκστρατείας με στόχο να βοήσουν στην αποσυμφόρηση του δοκιμαζόμενου νοσοκομείου.

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλία περιέγραψε στο φακό του LIVE NEWS o διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κόμνος.

«Τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα, μπορεί να ελαττωθεί ο ρυθμός εισαγωγής αλλά για τις μονάδες… τα κρεβάτια θα μείνουν κατειλημμένα για αρκετό καιρό ακόμα» για μήνες…» σημείωσε ο κ. Κόμνος.

Οι στρατιωτικές σκηνές εκστρατείας θα παραμείνουν έξω από το νοσοκομείο όσο χρειαστεί και προς το παρον θα εξυπηρετεί πολίτες που περιμένουν να κάνουν τεστ, καθώς η αναμονή για τα αποτελέσματα αγγίζει και τις 8 ώρες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/11/2020

Ελλάδα