Υγεία

Δραματικό SOS από τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης – Ι. Κιουμής στο MEGA

23.11.2020 | 17:47

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Ιωάννης Κιουμής, καθηγητής πνευμονολογίας, διευθυντής αναπνευστικής ανεπάρκειας στο «Παπανικολάου».

Ο κ. Κιουμής τόνισε ότι σε μια σειρά από εφημερίες τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μπροστά στο ίδιο αδιέξοδο με τις κλίνες ΜΕΘ να μην φτάνουν για κάθε ασθενή που τις χρειάζεται.

«Πάντα σε κάθε τέτοια περίπτωση, φροντίζουμε να εφεύρουμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να δώσουμε στους ανθρώπους την περίθαλψη που χρειάζονται», ανέφερε.

«Όλα τα τρικ έχουν ένα τέλος. Προσπαθούμε να βρούμε χώρους και τρόπους να στελεχώσουμε τα κρεβάτια ΜΕΘ. Κανένα κρεβάτι ΜΕΘ δεν κατάφερε να κάνει ένανα ασθενή καλά. Το ζήτημα είναι οι γιατροί. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε τρόπους», σημείωσε ενώ έκανε λόγο για έναν αγώνα δρόμου, μεταξύ των γιατρών και του κορωνοϊού με τον καθηγητή να ελπίζει νικητές να βγουν οι υγειονομικοί.

Ερωτηθείς για τις εικόνες από την παραλία Θεσσαλονίκης, ο κ. Κιουμής τόνισε πως «αν οι άνθρωποι κρατούν αποστάσεις και φορούν μάσκες δηλαδή η βόλτα στην παραλία γίνεται κάτω από κάποιους κανονές δεν υπάρχει πρόβλημα».

Σημειώνοντας πως ο κίνδυνος βρίσκεται στις ενέργειες των συναθροίσεων, των κρυφών πάρτι, στην ανεύθυνη συμπεριφορά που περιλαμβάνει από τις εκκλησίες ως τα κέντρα διασκέδασης.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 23/11/2020

Υγεία