Υγεία

Μαγιορκίνης: Μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα

23.11.2020 | 18:32 Eνσωμάτωση

Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, ο αριθμός των ανθρώπων που καταλήγουν από την πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο ποσοστό από την έναρξή της.

Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης καταγράφονται 11.000 θάνατοι από Covid-19 καθημερινά, ενώ στην Ευρώπη ο αριθμός των νέων διαγνώσεων δείχνει σημάδια υποχώρησης.

«Η πανδημία covid-19 ξεπερνάει πλέον τις 59 εκατομμύρια διαγνώσεις, ενώ ο ρυθμός διαγνώσεων σταθεροποιήθηκε περίπου στις 650.000 ανά ημέρα, σε παγκόσμια κλίμακα» σημείωσε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

«Στην Ευρώπη η επιδημία έχοντας φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή της πανδημίας με 15,5 εκατομμύρια διαγνώσεις, πλέον δείχνει κάποια σημάδια υποχώρησης με τον ρυθμό των νέων διαγνώσεων να φαίνεται ότι υποχωρεί σταδιακά» επισήμανε ο κ. Μαγιορκίνης αναφέροντας ενδεικτικά τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, ως χώρες στις οποίες οι νέες διαγνώσεις έχουν υποχωρήσει ή σταθεροποιηθεί.

«Όσον αφορά την επιδημία στην Ελλάδα, υπάρχουν ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων, όπως καταγράφεται από τη μικρή μείωση των νέων διαγνώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Σε όλες τις χώρες ο αριθμός των θανάτων παραμένει υψηλός. Σε επίπεδα 3-4 χιλιάδες ανά ημέρα συνολικά στην Ευρώπη και λογικά θα ακολουθήσει την τάση της πτώσης των διαγνώσεων σε 10-14 ημέρες» τόνισε το μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/11/2020