Υγεία

Ασφυξία και στα νοσοκομεία της Λάρισας – Απ. Κόμνος στο MEGA

23.11.2020 | 18:19 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Απόστολος Κομνός, διευθυντής της Μ.Ε.Θ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την ασφυκτική πίεση που δέχεται από το δεύτερο κύμα της πανδημίας και η 5η Υγειονομική Περιφέρεια.

«Πολύ δύσκολη μέρα σήμερα», τόνισε ο κ. Κομνός. «Το νοσοκομείο μας αύξησε τα κρεβάτια ΜΕΘ ανά 3, είμαστε στα 27 και δεν νομίζω ότι μπορούμε να αυξήσουμε παραπάνω, είχαμε και δύο εξιτήρια και γέμισαμε αμέσως.

Το ίδιο και το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο δίπλα μας. Αύξησε τα κρεβάτια κατά 4 και γέμισαν αμέσως», σημείωσε προσθέτοντας ότι ήρθε σε επικοινωνία με νοσοκομείο της Χαλκίδας το οποίο δέχθηκε περιστατικά από Τρίκαλα και Καρδίτσα με αποτέλεσμα να γεμίσει πλέον κι αυτό.

«Η κατάσταση είναι οριακή στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια», υπογράμμισε, «το προσωπικό είναι ένα μεγάλο θέμα. Όλα τα παιδιά αγωνίζονται νυχθημερόν. Το νοσοκομείο δέχεται μεγάλη επιβάρυνση».

«Από τις πληροφορίες που είχαμε φαίνεται ότι η καμπύλη γέρνει προς τα κάτω, έφτασε στο πικ και τώρα καταβαίνει, αλλά για τις ΜΕΘ δεν πολλά πράγματα, γιατί τα νοσοκομεία είναι ήδη γεμάτα και οι άρρωστοι χειροτερεύουν», πρόσθεσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/11/2020