Κόσμος

«Σαρώνει» ο κορωνοϊός την Ευρώπη

22.11.2020 | 13:26 Eνσωμάτωση

Με τον κορωνοϊό να σαρώνει την Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες βλέπουν με απελπισία ότι το μερικό "λοκντάουν" δεν αποδίδει.

Το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας δίνει αποτελέσματα που δεν θεωρούνται ενθαρρυντικά, με συνέπεια να βρίσκεται συνεχώς στο τραπέζι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός, όπως είχε γίνει και την άνοιξη.

Στη δίνη της πανδημίας εξακολουθούν να στροβιλίζονται οι ευρωπαϊκές χώρες που αδυνατούν να σταματήσουν την επέλασή του κορωνοϊού παρά τα σκληρά μέτρα που έχουν λάβει.

Στη Γαλλία τα στοιχεία για νέα κρούσματα και θανάτους παρουσιάζουν ελαφρά μείωση με τις νέες μολύνσεις να πλησιάζουν τις 18.000.
Σε σύγκριση με τους αριθμούς της Παρασκευής εμφανίζεται μία μικρή ύφεση όπως και στον αριθμό των διασωληνωμένων.

Στην Ιταλία καταγράφηκαν περίπου 35.000 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες ενώ η θετικότητα του ιού βρέθηκε στο 14,65% ανά 100 τεστ, με την Λομβαρδία να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος.
Το σύστημα υγείας της γειτονικής χώρας υποφέρει με τους θετικούς στον ιό να υπολογίζονται περίπου στις 800.000.

Η Γερμανία που διαθέτει το καλύτερο σύστημα υγείας της Ευρώπης περνάει πολύ δύσκολες ώρες και οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται να επιβάλουν πιο σκληρά μέτρα αφού το μερικό “λοκντάουν” δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο η Γερμανία κατέγραψε περίπου 24.000 νέες μολύνσεις.
Την ερχόμενη Τετάρτη η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν για όλο τον χειμώνα.

Η Ελβετία μαστίζεται από τον κορωνοϊό και καταγράφει περίπου 5.000 κρούσματα ημερησίως.
290.000 άνθρωποι έχουν νοσήσει μέχρι τώρα ενώ 3.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η τηλεδιάσκεψη των 20 πιο πλούσιων χωρών του πλανήτη με διοργανώτρια την Σαουδική Αραβία, δεν έβγαλε τη μεγάλη είδηση, παρά μόνο προτροπές για δράση και ευχές για καλύτερο μέλλον.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Τραμπ, παρότι επισήμως μετέχει στη σύνοδο πήγε στην Βιρτζίνια για γκολφ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2020