Κόσμος

Κορωνοϊός: Για τρίτο κύμα πανδημίας στις αρχές του 2021 προειδοποιεί ο Π.Ο.Υ

22.11.2020 | 20:49 Eνσωμάτωση

Μία εξαιρετικά ανησυχητική πρόβλεψη έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Είναι πολύ πιθανό ένα τρίτο κύμα κορωνοϊού στις αρχές του 2021 εάν επαναληφθούν τα λάθη μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος. Στο μεταξύ και με φόντο αυτή τη δραματική πρόβλεψη οι αρνητές της μάσκας διαδήλωσαν και πάλι σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι αν οι κυβερνήσεις επαναλάβουν την αποτυχία της πρόληψης του δεύτερου κύματος, τότε, στις αρχές του 2021, ο κορωνοϊός θα αντεπιτεθεί με μεγαλύτερη σφοδρότητα.

Ο διεθνής οργανισμός συμβουλεύει να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές που δεν έγιναν τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να αντιμετωπιστεί με επιτυχία ένα πιθανό τρίτο κύμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτοξεύει τα βέλη του κατά των ευρωπαϊκών χωρών που αιφνιδιάστηκαν από το δεύτερο κύμα.

Τα σκληρά μέτρα δεν αποδίδουν στη Γαλλία και τα στοιχεία για νέα κρούσματα και θανάτους απλά παρουσιάζουν μία ελαφρά μείωση, με τις νέες μολύνσεις να πλησιάζουν τις 18 χιλιάδες.

Στην Ιταλία καταγράφηκαν περίπου 35 χιλιάδες νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες ενώ η θετικότητα του ιού βρέθηκε στο 14,65% ανά 100 τεστ.

Στη Γερμανία οι λοιμωξιολόγοι σκέφτονται να επιβάλουν πιο σκληρά μέτρα αφού το μερικό λοκντάουν δεν δείχνει να έχει αποτέλεσμα.

Μόνο στο τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περίπου 24 χιλιάδες νέες μολύνσεις.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η χώρα ταλανίζεται από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με αρνητές της μάσκας, κυρίως ακροδεξιούς

Στη Λειψία οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού για να απωθήσουν τους χωρίς μάσκες συγκεντρωμένους.

Με αρκετές συλλήψεις έληξαν χθες διαδηλώσεις κατά των μέτρων περιορισμού σε πόλεις της Βρετανίας με πιο επεισοδιακή αυτή στο Λίβερπουλ.

Εκατοντάδες άνθρωποι, χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας συγκεντρώθηκαν με κεντρικό σύνθημα «Ελευθερία».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2020