Κόσμος

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Χωρίς αποστάσεις αλλά με μάσκες οι πιστοί στην κηδεία

22.11.2020 | 20:28 Eνσωμάτωση

Παρόμοιες εικόνες με τις χθεσινές επαναλήφθηκαν και σήμερα στην τελετή της κηδείας του Αρχιεπισκόπου Σερβίας, Ειρηναίου, μέσα στον ναό του Αγία Σάββα στο Βελιγράδι.

Οι πιστοί γέμισαν την εκκλησία χωρίς να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, αν και αρκετοί αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με τις εκκλήσεις των αρχών και φόρεσαν μάσκες.

Χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας σε κλειστό χώρο, οι πιστοί συνέρρευσαν στην εκκλησία του Αγίου Σάββα για την τελετή της κηδείας του Αρχιεπισκόπου Σερβίας Ειρηναίου.

Κανένας από τους ιεράρχες δεν είχε καλυμμένο πρόσωπο εκτός από την πλειοψηφία των πιστών που αναγκάσθηκαν να συμμορφωθούν με τις οδηγίες μετά τον σάλο που προκάλεσε η χθεσινή εικόνα του λαϊκού προσκυνήματος.

Το ζήτημα τράβηξε το ενδιαφέρον του BBC, το οποίο έδειξε πόσο κοντά ήταν ο εκλιπών Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος στο φέρετρο του Αρχιεπισκόπου Αμφιλόχιου του Μαυροβουνίου στις 30 Οκτωβρίου.

Σε λιγότερο από έναν μήνα μετά από εκείνη την κηδεία ο 90χρονος Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος μολύνεται και πεθαίνει σε μία χώρα περίπου 7 εκατομμυρίων που έχει καθημερινά πάνω από 6.000 κρούσματα και ένα πολύ αδύναμο και υποστελεχωμένο σύστημα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2020