Πολιτική

Τουρκία: Για παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας κατηγορεί η Άγκυρα την Αθήνα – Τέλος στις έρευνες του Oruc Reis

22.11.2020 | 20:37 Eνσωμάτωση

Για παραβίαση του διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο κατηγορεί η Άγκυρα την Αθήνα. Την ίδια στιγμή το Oruc Reis παρατείνει τις έρευνές του μέχρι τις 29 Νοεμβρίου σε θαλάσσιες περιοχές που εφάπτονται της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σε Καστελόριζο και Ρόδο.

Με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει πως η στρατιά Αιγαίου πραγματοποίησε αποβατική άσκηση και πως τα εγγόνια του πειρατή Μπαρμπαρόσα συνεχίζουν να πλέουν στη «γαλάζια πατρίδα» με κάθε είδος καιρού, μόλις 24 ώρες μετά τη νέα NAVTEX που παρατείνει την παραμονή του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι στις 29 Νοεμβρίου, η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις δια της εκπροσώπου Σεμπνέμ Ακτόπ κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας.

Λίγη ώρα νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωνε πως το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις έρευνές του στις 29 Νοεμβρίου κάτι που σε συνδυασμό με τις προσχηματικές εκκλήσεις Ακσόι και Ακάρ για διάλογο, καταδεικνύουν πως η Άγκυρα θέλει να αποφύγει τις κυρώσεις σε βάρος της στη Σύνοδο της ΕΕ τον Δεκέμβριο.

Το απόγευμα της Κυριακής το Oruc Reis βρισκόταν στα 35 νμ νοτιοδυτικά του Καστελόριζου με κατεύθυνση νοτιοανατολικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2020