Ελλάδα

Δραματικές ώρες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

20.11.2020 | 20:11 Eνσωμάτωση

Στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκη η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ για Κορωνοϊό- δηλαδή με κανένα κρεβάτι, Ίδια είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που έκλεισε την χθεσινή εφημερία με γεμάτες όλες τις κλίνες ΜΕΘ. Κατειλημμένες είναι και οι κλίνες για COVID στο ΑΧΕΠΑ.

Ασφυκτικά γεμάτες παραμένουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να αναγκάζονται για μία ακόμη ημέρα να νοσηλεύουν διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό σε χειρουργικούς θαλάμους μέχρι να βρεθεί κρεβάτι σε εντατική covid.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μια νοσηλεύτρια προσπαθεί να πάρει μια ανάσα. Η εφημερία μόλις ξεκίνησε και πλήθος κόσμου έχει σπεύσει για να κάνει το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Με πληρότητα 100% στις ΜΕΘ COVID ξεκίνησε την εφημερία στις 8:00 το πρωί το νοσοκομείο Ιπποκράτειο. Ίδια είναι η εικόνα και στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που έκλεισε την εφημερία της Πέμπτης με γεμάτες και τις 42 κλίνες ΜΕΘ. Κατειλημμένες είναι και οι 42 κλίνες για COVID στο ΑΧΕΠΑ.

Από τις 218 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων και των νοσοκομείων Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας, κατειλημμένες είναι οι 210, με μόνο 8 κλίνες να παραμένουν διαθέσιμες μέχρι αυτή τη στιγμή.

Γύρω στα 40 κρεβάτια άνοιξαν ακόμη. – Απλές κλίνες; Απλές κλίνες είναι αυτές που ανοίγουν γιατί σε κάθε εφημερία δεχόμαστε πάνω από 100 εισαγωγές σε κόβιντ.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου νοσηλεύονται 180 ασθενείς σε απλές κλίνες covid και 42 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Για να αντιμετωπιστεί η οριακή κατάσταση, εκτός την απόφαση για την επίταξη των δύο ιδιωτικών νοσοκομείων, η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο της λήψης νέων σκληρότερωνπροκειμένου να ανακοπεί η «ξέφρενη» πορεία του ιού.

Ρίχτηκαν στη μάχη οι 15 νοσηλεύτριες 

Στις 40 και πλέον οι νέες εισαγωγές στο Ιπποκράτειο στα μισά της εφημερίας τους. Οι γιατροί ψάχνουν ακόμα και για κρεβάτια.

Δεν γνωρίζουν ακόμα και οι ίδιοι πώς θα περάσει το βράδυ. Οι νοσηλεύτριες – εθελόντριες έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στο νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας.

Συνολικά 15 άτομα για τη βοήθεια του προσωπικού του Ιπποκρατείου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2020