Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από όλη την Ελλάδα σπεύδουν στη Θεσσαλονίκη

20.11.2020 | 20:58 Eνσωμάτωση

Νοσηλευτές και νοσηλεύτριες σπεύδουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας να βοηθήσουν στην τιτάνια μάχη που δίνει το σύστημα υγείας. Πάμε να τις ακούσουμε για να γνωρίσουμε την Ελλάδα της αλληλεγγύης μέσα από τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων.

«Οξυγόνο» στα σκληρά δοκιμαζόμενα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δίνουν οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που σπεύδουν να βοηθήσουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Αλλες 6 νοσηλεύτριες έφθασαν σήμερα στη συμπρωτεύουσα για να βοηθήσουν… Αφησαν τις οικογένειές τους στο Αργος και ρίχτηκαν στη “μάχη”.

« Στη Θεσσαλονίκη και όπου αλλού χρειαστεί και υπάρχει πρόβλημα παντού οι νοσηλευτές δεν αρνούνται τέτοιες βοήθειες και εμείς είμαστε μόνο η αιχμή του δόρατος οι άλλοι είναι πίσω και περιμένουν όλοι να βοηθήσουν».

«Aυτή τη στιγμή χάνονται άνθρωποι χάνονται ανθρώπινες ζωές συνάδερφοι και πρέπει να είμαστε ενωμένοι.»

«Είναι ένας αναξιοπρεπής ιός εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος του ανθρώπου».

Με το που έφθασαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία, έφυγαν κατ’ ευθείαν για το ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο…

Η ώρα είναι 7 το πρωί και οι 5 νοσηλεύτριες από το άργος έφτασαν στο ΑΧΕΠΑ και ξεκινουν τη βάρδια τους.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τις επόμενες ημέρες κι άλλες νοσηλεύτριες, κι άλλοι νοσηλευτές από Κόρινθο, Κέρκυρα, Γιάννενα και Σπάρτη…

Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας καλείται να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις η αλληλεγγύη και η προσφορά κρατούν την ελπίδα ζωντανή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/11/2020