Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σεβασμός και ευχαριστίες για τις νοσηλεύτριες

19.11.2020 | 17:13 Eνσωμάτωση

Με κόκκινα τριαντάφυλλα υποδέχτηκαν στη Θεσσαλονίκη, τις 10 νοσηλεύτριες που ξεκίνησαν από την Κρήτη, για να προσφέρουν εθελοντικά την εργασία στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας…

Κύμα συγκίνησης σε όλη την Ελλάδα για την προσφορά των νοσηλευτριών, που με σεμνότητα στέκονται πάνω από όσους τις έχουν ανάγκη…

Οι νοσηλεύτριες από το πρωί βρίσκονται στις θέσεις του στο Ιπποκράτειο νοσοκόμειο και ετοιμάζονται να στελεχώσουν νέες 15 ΜΕΘ που θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα στη Θεσσαλονική.

Υγειονομικό προσωπικό από όλη την Ελλάδα, βάζει στην άκρη τις οικογένειές του και με αυτοθυσία ρίχνεται στη Μάχη της Θεσσαλονικής.

Εκτός από τη Κρήτη, 6 νοσηλεύτριες από το Άργος, 5 από την Κομοτηνή, και 3 από τα Γιάννενα, σπεύδουν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονικη στη μάχη του Κορωνοϊού.

Αυτό το ζητήσαμε από τον διοικητή, έκανε δεκτό το αίτημά μας και φεύγουμε τρεις συνάδελφοι από τα Γιάννενα για να ανέβουμε πάνω στη Θεσσαλονίκη. Θα παρουσιαστούμε την Δευτέρα στο ΑΧΕΠΑ.

Είμαστε σε πόλεμο και πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, αναφέρει η νοσηλεύτρια Ελένη Χοβαρδά από τα Γιάννενα που τη Δευτέρα Θα παρουσιαστεί στο ΑΧΕΠΑ.

«Δεν είναι η αγάπη για την δουλειά, είναι η προσφορά στον συνάδελφο. Αυτή την στιγμή είμαστε σε έναν πόλεμο. Βλέπουμε καθημερινά ότι οι συνάδελφοί μας πάνω έχουν ανάγκη, δεν υπάρχουν κρεβάτια ΜΕΘ, οπότε ακούμε τους ειδικούς. Βλέπουμε τι γίνεται. Άρα λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι όλοι ενωμένοι μια γροθιά να στηρίξουμε. Δεν υπάρχουν τώρα υγειονομικές περιφέρειες, δεν υπάρχουν ΥΠΕ. Τώρα είμαστε όλοι ενωμένοι.»

Με δύναμη ψυχής η 40χρονη νοσηλεύτρια μοιράστηκε τους φόβους και τις αγωνίες της στο LIVE NEWS…

«Πρώτα απ’ όλα αγχωθήκαμε εμείς και φοβηθήκαμε και όλας, είναι αυτονόητα αυτά τα συναισθήματα γιατί να το κρύψουμε; Απλά η προσφορά και η βοήθεια στον συνάνθρωπο σε αυτή τη φάση υπερτερούν, οπότε τα άλλα συναισθήματα μπαίνουν στην άκρη.»

H Μαρία Μπένου, παρά τους ενδοιασμούς της οικογένειας της, αποφάσισε να φύγει από τα Γιάννενα και να συνεισφέρει με την σειρά της στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.

«Η κόρη μου μου είπε φοβάται, μου είπε… είχε μια αντίρρηση αλλά μου έχει εμπιστοσύνη και χαίρεται για την απόφαση. Για την απόφαση που πήρα, αλλά με προσοχή πάντα. Επικρατεί πολύ μοναξιά, επικρατεί πολύς φόβος. Κάνουμε ό,τι μπορούμε όλοι μας να είμαστε δίπλα στον συνάνθρωπο. Είναι άνθρωποι, έχουν ψυχή, και ευελπιστώ να περάσει όλο αυτό και να είναι όλοι υγιείς και να βγουν γενικά από τις κλίνες, τα νοσοκομεία, γεροί. Και να ξαναμπούμε πάλι στον ίδιο ρυθμό. Όσο αυτό είναι εφικτό.»

Νοσηλευτρία από τη Θεσσαλονίκη, περιγράφει την δραματική κατάσταση με τον κορωνοϊο, με μωρό 22 μηνών να μεταφέρεται εσπευσμένα από τις Σέρρες.

«Εκτος από τους εθελοντές νοσηλευτές, υγειονομικό προσωπικό από περιοχές με λιγότερα κρούσματα μετακινιέται με επίταξη στη συμπρωτεύουσα για να ενισχύσει το μέτωπο υγείας κατά του κορωνοϊου.»

Άλλα πέντε άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό του Σισμανόγλειου νοσοκομείου της Κομοτηνής έρχονται εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Ιπποκράτειο». Αλλά και στο ΑΧΕΠΑ ενισχύεται από 6 νοσηλεύτριες που έρχονται εθελοντικά από το Άργος και 3 νοσηλεύτριες από τα Ιωάννινα.

«Συντασσόμενοι απολύτως με το πνεύμα του Υπουργού Υγείας κ. Vassilis Kikilias, ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μια Υγειονομική Περιφέρεια και αναλογιζόμενοι πλήρως το χρέος του καθενός μας, για τη μάχη που δίνεται Πανελλαδικά με τον κορονοϊό, χαιρετίζουμε συγκινημένοι σήμερα την πρωτοβουλία της Μαρίας, της Ελένης και της Δήμητρας να δηλώσουν έμπρακτα το παρόν σ΄ αυτή τη μάχη, ζητώντας από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης την μετακίνησή τους, ώστε να βρεθούν άμεσα στο πλάι των συναδέλφων τους στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/11/2020