Υγεία

Στα όριά τους οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας – «100% πληρότητα στις ΜΕΘ στο Θριάσιο»

19.11.2020 | 18:38 Eνσωμάτωση

Στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Στυλιανή Συμπάρφη, λοιμωξιολόγος, υπεύθυνη κλινικής Covid στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

«Σήμερα μετά τη γενική εφημερίδα χθες, έχουμε 100% πληρότητα στο εξω τμήμα στην κλινική Covid και 100% στη ΜΕΘ Covid», ανέφερε αρχικά.

«Έχουμε plan B σε περίπτωση που δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα», ξεκαθάρισε.

«Θα είμαστε εδώ και θα περιμένουμε», απάντησε ερωτηθείσα για την περίπτωση που αρχίσουν διακωμηδές ασθενών από τα νοσοκομεία στη Β. Ελλάδα.

«Μπορούμε ακόμα να αντέξουμε, είμαστε σε δραματικά επίπεδα κι εμείς γιατί τα τελευταία 10 χρόνια τα νοσοκομεία της Ελλάδας είναι υποστελεχωμένα, έχουν γίνει θετικά βήματα, αλλά οι ελλείψεις ήταν τόσο μεγάλες που δεν φτάνουν.

Η ανησυχία μας είναι αυτή, ο μεγάλος αριθμός των αρρώστων που θέλουν νοσηλεία και ο μικρός αριθμός ο δικός μας. Απευχόμαστε να μην έχουμε μολύνσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Γιατί δεν υπάρχουν εφεδρίες», τόνισε, κάνοντας λόγο για ένα πολύ πιο επιθετικό κύμα από πλευράς αριθμών και μεταδοτικότητας.

«Είναι πολύ πιο επιθετικό από πλευράς αριθμών συνέτεινε βέβαια σε αυτό συνέτινε και η χαλάρωση των πολιτών. Δεν πίστεψαν ότι θα μπορούσαν να αρρωστήσουν τόσο πολύ και σε τόσο ευρύ επίπεδο».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 19/11/2020