Ελλάδα

Δωρεάν και κατόπιν ραντεβού ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό

19.11.2020 | 13:53 Eνσωμάτωση

Το σχέδιο για τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού παρουσίασε ο υπουργός Υγείας. Το εμβόλιο θα χορηγείται δωρεάν, δεν θα είναι υποχρεωτικό και η διαδικασία θα γίνεται κατόπιν ραντεβού σε 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Στόχος να εμβολιάζονται περισσότεροι από 2 εκατομμύρια πολίτες το μήνα. Προτεραιότητα θα δοθεί στους υγειονομικούς και σε ευπαθείς ομάδες.

Σε 1.018 κέντρα εμβολιασμού, τα οποία θα αναπτυχθούν σε 7 υγειονομικές περιφέρειες, θα ξεκινήσει ο εμβολισμός του πληθυσμού στην Ελλάδα όταν το εμβόλιο έρθει στη χώρα μας. Στόχος είναι να εμβολιάζονται κάθε μήνα 2.117.440 πολίτες.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μόνο σε Κέντρα Υγείας και άλλες δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κατόπιν ραντεβού.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχει το υγειονομικό προσωπικό. Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και μετά ο γενικός πληθυσμός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει μέσα στον Ιανουάριο του 2021.

Η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνίες με 4 εταιρίες, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες με δύο ακόμα. Η Ελλάδα αναμένεται να πάρει συνολικά 25 εκατομμύρια εμβόλια, τα οποία θα είναι δωρεάν για όλο τον πληθυσμό.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020