Κόσμος

Κορωνοϊός: Ο «ασθενής» Πούτιν και οι «λύσεις» για την πανδημία

19.11.2020 | 13:56 Eνσωμάτωση

Ο έντονος βήχας του Βλαντιμίρ Πούτιν απασχόλησε αρκετά μέσα ενημέρωσης, με το Κρεμλίνο να υποστηρίζει πως δεν υπάρχει κάτι σοβαρό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η κρίση βήχα «έπιασε» τον 68χρονο Ρώσο πρόεδρο την ώρα που μιλούσε στα στελέχη της κυβέρνησής του για τα έντονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν περιοχές της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και άλλων παραγόντων.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει μάλιστα ότι αργότερα το εν λόγω στιγμιότυπο υποβλήθηκε σε επεξεργασία, ώστε ο βήχας του Πούτιν να δείχνει λιγότερο έντονος στο βίντεο που δημοσιεύτηκε από το γραφείο του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με το Tass, μετά τη σύντομη κρίση βήχα ο Ρώσος πρόεδρος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του και η σύσκεψη συνεχίστηκε «σχεδόν χωρίς διακοπή».

Ανοιχτά παράθυρα

Αναγκαίο κρίνεται το άνοιγμα παραθύρου εντός εσωτερικών χώρων και μάλιστα, όπως προκύπτει από έρευνα του βρετανικού υπουργείου Υγείας, το ρίσκο της μόλυνσης μειώνεται τότε περισσότερο από 70%.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται μέσω του αέρα από σταγονίδια που εκπέμπει ο φορέας καθώς αναπνέει, μιλάει ή βήχει. Όσο περισσότερο χρόνο περνούν οι άνθρωποι στο ίδιο δωμάτιο με τα σωματίδια, τόσο πιθανότερο είναι να μολυνθούν.

Καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και ο κόσμος ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο σπίτι, οι ειδικοί συνιστούν να ανοίγουν τα παράθυρα για περίπου 15 λεπτά την ημέρα, ή να τα αφήνουν για λίγο ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στοματικό διάλυμα

Κυτταρικές καλλιέργειες έδειξαν ότι μερικά αντισηπτικά του στόματος απενεργοποίησαν το 99,9% του ιού μέσα σε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Οι επιστήμονες τόνισαν την ανάγκη να πραγματοποιηθούν κλινικές δοκιμές για να αξιολογηθούν διάφορα στοματικά διαλύματα κατά του SARS-CoV-2.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/11/2020