Ελλάδα

Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα με το… καλημέρα για τους μικρούς μαθητές

18.11.2020 | 20:45

Με σοβαρά προβλήματα ξεκίνησαν τα τηλεμαθήματα για τους μικρούς μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων.

Ο Μάριος και ο Ανδρέας, μαθητές έκτης δημοτικού, προσπαθούν να συνδεθούν με το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης στις 14:00 το μεσημέρι.
Καταφέρνουν να συνδεθούν μετά από πολλές δυσκολίες.

«Ξενιτεύονται» για το μάθημα

Σε αρκετές περιπτώσεις, μαθητές που δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα πέρα από ένα κινητό τηλέφωνο, αναγκάζονται να αναζητήσουν σύνδεση στο διαδίκτυο μακριά από το σπίτι, όπως ο 9χρονος Βασίλης που υποχρεώνεται να πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς του για να κάνει μάθημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, από τους 722.851 μαθητές, οι 700.000 έχουν συνδεθεί με το σύστημα, αριθμός που αντιστοιχεί σε πάνω από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου. Ωστόσο, γονείς και μαθητές λένε πως η σύνδεση με την τηλεαίθουσα μαθήματος κράτησε μία μόλις ώρα και μετά άρχισαν τα προβλήματα.

Από το κινητό τα τηλεμαθήματα

Πολλές οικογένειες ωστόσο αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικών μέσων, όπως η Ελισάβετ Γεωργάκη, μητέρα 2 μαθητών λυκείου, οι οποίοι κάνουν αναγκαστικά μάθημα μέσω κινητού.

Την ίδια στιγμή, στη Ζάκυνθο γονείς και μαθητές δεν κατάφεραν ποτέ να συνδεθούν στο σύστημα το οποίο έπεσε ολοσχερώς, ενώ σε χωριά της Κρήτης η τηλεκπαίδευση των μαθητών φαντάζει ανέφικτη, καθώς δεν υπάρχει ούτε ίντερνετ, ούτε καν σταθερό τηλέφωνο.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζει ότι το υπουργείο καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη, απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των μαθητών και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Από την περασμένη δευτέρα έχει ξεκινήσει και η εκπαιδευτική τηλεόραση για τους μαθητές δημοτικού, με καθημερινά βιντεοσκοπημένα μαθήματα από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/11/2020

Ελλάδα