Οικονομία

Μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων

18.11.2020 | 21:19

Κατά 3 μονάδες μειώνονται από την 1η Ιανουαρίου οι ασφαλιστικές εισφορές για εργοδότες και εργαζομένους, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Αυξήσεις μισθών για τους εργαζόμενους και μείωση του μη μισθολογικού κόστους, προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Όφελος για εργαζομένους και εργοδότες

Ταυτόχρονα, οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που συσσωρεύτηκαν στην πρώτη καραντίνα μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής έως και 24 μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης τα 50 ευρώ.

Δεύτερη ευκαιρία έχουν όσοι έχασαν ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως αυτή των 120 δόσεων από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο, καθώς μπορούν να επανενταχθούν.

Οικονομική ενίσχυση σε επιστήμονες

Προβλέπεται οικονομική ενίσχυση σε οικονομολόγους, δικηγόρους και μηχανικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η ενίσχυση θα είναι της τάξεως των 400 ευρώ.

Τέλος, δεύτερη ευκαιρία έχουν όσοι απέκτησαν παιδί μέσα στο 2020 και έχασαν την προθεσμία λόγω της πανδημίας. Θα μπορούν να κάνουν αίτηση έως 31 Δεκεμβρίου και να θεωρηθεί εμπρόθεσμη.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 18/11/2020

Οικονομία