Κόσμος

Ντόναλντ Τραμπ: Καθαίρεσε τον διευθυντή Κυβερνοασφάλειας επειδή χαρακτήρισε ασφαλείς τις εκλογές

18.11.2020 | 06:48

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε καθαίρεσε χθες τον διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών (CISA), Κρις Κρεμπς, τον οποίο κατηγόρησε πως προσυπέγραψε «εξαιρετικά ανακριβή» τοποθέτηση για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην ανακοίνωση πολιτειακών και ομοσπονδιακών εκλογικών φορέων, συμπεριλαμβανομένης της CISA, ότι οι εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ στις αρχές του μήνα ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» της χώρας, αντικρούοντας τις διαμαρτυρίες της εκστρατείας του περί «τεράστιας» νοθείας σε βάρος του.

Η CISA υπάγεται διοικητικά στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας.

«Η πρόσφατη δήλωση του Κρις Κρεμπς για την ασφάλεια των εκλογών του 2020 ήταν πολύ ανακριβής, διότι υπήρξαν τεράστιες παρατυπίες και νοθεία», ανέφερε ο απερχόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου σε μια πρώτη ανάρτησή του στο Twitter.

«Κατά συνέπεια, ο Κρις Κρεμπς παύεται από το αξίωμα του διευθυντή της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας των Υποδομών, με άμεση ισχύ», συμπλήρωσε στη δεύτερη.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι μειώθηκαν από 4. 5ο0 σε 2.500 οι αμερικανοί στρατιώτες που υπηρετούσαν στο Αφγανιστάν.

Το Παρίσι «φοράει» τα γιορτινά του

Σε κλίμα Χριστούγεννων μπαίνει το Παρίσι.

Παρότι η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται σε lockdown εδώ και τρεις εβδομάδες, οι αρχές στολίζουν τους δρόμους για να δημιουργήσουν όσο μπορούν ένα πιο γιορτινό κλίμα.

Το ίδιο ακολουθούν και οι καταστηματάρχες, στολίζοντας, τις κλειστές επιχειρήσεις τους.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γαλλία πλέον είναι κάτω από τις 10.000 ημερησίως, ωστόσο ο αριθμός των θανάτων υψηλός.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - 18/11/2020

Κόσμος