Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νοσηλεύτριες από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη ρίχνονται στη μάχη κατά του ιού

18.11.2020 | 20:25 Eνσωμάτωση

Εδώ και πολλές ημέρες οι γιατροί και οι νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης βγάζουν κραυγή αγωνίας, απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον συνάδελφό τους από ολόκληρη τη χώρα μπορεί να βοηθήσει. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκαν ήδη 15 νοσηλεύτριες από την Κρήτη.

Το απόγευμα της Τετάρτης οι νοσηλεύτριες, με εξειδίκευση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δηλαδή μιας ειδικότητας κρίσιμης για τις αντοχές του ΕΣΥ, έφυγαν για τη δοκιμαζόμενη πόλη, αυξάνοντας τον κίνδυνο να νοσήσουν και οι ίδιες, αλλά κάνοντας το ανθρώπινο αλλά και επιστημονικό τους καθήκον.

Όπως λένε, ούτε για μια στιγμή δεν σκέφτηκαν να πάρουν πίσω την απόφασή τους. Έμπειρες και εξοικειωμένες με τη δύσκολη κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, είναι έτοιμες να ριχτούν στη μάχη βοηθώντας όσους δίνουν αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή.

Την ανάγκη στήριξης μεταξύ των υγειονομικών περιφερειών υπογράμμισε η διοικήτρια υγειονομικής περιφέρειας Κρήτης που αποχαιρέτισε τις νοσηλεύτριες.

Ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στη συγκλονιστική πράξη των νοσηλευτριών με ανάρτησή της στο Twitter.

Τις επόμενες μέρες και άλλοι γιατροί και νοσηλευτές θα στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Videos & Απoσπάσματα από NEWS - 18/11/2020