Κόσμος

Ο κορωνοϊός είχε εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο του 2019 στην Ιταλία

16.11.2020 | 13:36

Πολλά ερωτηματικά γεννά έρευνα του Ινστιτούτου Καρκίνου του Μιλάνου το οποίο ισχυρίζεται ότι ο κορωνοϊός είχε εμφανιστεί στην Ιταλία ήδη από το καλοκαίρι του 2019. Τα αποτελέσματα αυτά μάλιστα συνάδουν και με σχετική έρευνα στην Ισπανία.

Ο κορωνοϊός Covid-19 κυκλοφορούσε στην Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του 2019, πολύ πριν γίνουν αντιληπτά τα πρώτα κρούσματα στην πόλη Ουχάν της Κεντρικής Κίνας.

Αυτό αποκαλύπτει μία νέα, ιταλική μελέτη, στην οποία εξετάστηκαν δείγματα αίματος που είχαν ληφθεί από εθελοντές μελέτης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 πως ενημερώθηκε από την Κίνα για κρούσματα μιας «άγνωστης πνευμονοπάθειας». Στην Ιταλία, το πρώτο επίσημο κρούσμα καταγράφηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2020 σε μια μικρή πόλη κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια επαρχία της Λομβαρδίας.

Ωστόσο η νέα έρευνα αποδεικνύει πως ο κορωνοϊός είχε εμφανιστεί στην Ιταλία και γενικότερα στην Ευρώπη πολύ νωρίτερα. Στη χώρα μας, το πρώτο επίσημο κρούσμα καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Ήταν μία γυναίκα που επέστρεψε από ταξίδι στην Λομβαρδία.

Προγενέστερες έρευνες έχουν εντοπίσει πρώιμα ίχνη του κορωνοϊού και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο στην παρούσα τα κρούσματα που βρέθηκαν είναι πάρα πολλά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 16/11/2020

Κόσμος