Ελλάδα

Επέτειος Πολυτεχνείου: Επί ποδός σχεδόν 5.000 αστυνομικοί, ελικόπτερο και drone της ΕΛ.ΑΣ.

16.11.2020 | 13:57 Eνσωμάτωση

Ήρεμη ήταν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας η κατάσταση έξω από το Πολυτεχνείο.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς αρκετός κόσμος για να αφήσει ένα στεφάνι, τα οποία ωστόσο παραμένουν στο πεζοδρόμιο, καθώς και οι τρεις είσοδοι του ιδρύματος είναι κλειστές και κανείς δεν μπορεί να μπει μέσα.

Από την αστυνομία λένε ότι θα είναι η πιο δύσκολη επέτειος εδώ και χρόνια.

Σχεδόν 5000 αστυνομικοί βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πρωτεύουσας, ενώ drones και ελικόπτερο μεταφέρουν στο κέντρο επιχειρήσεων την εικόνα που επικρατεί στους δρόμους. Η αστυνομία ετοιμάζεται για μια δύσκολη επέτειο του Πολυτεχνείου αύριο, Τρίτη.

Στην Πάτρα, δήμος και εργατικό κέντρο προγραμματίζουν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου παρά την απαγόρευση, το ίδιο και φοιτητικοί σύλλογοι.

Όλοι τους λένε πως δε θα κάνουν πίσω παρά την απαγόρευση που υπάρχει για τις συναθροίσεις.

Νωρίτερα σήμερα, στην εισαγγελία εφετών της Πάτρας έφτασαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Αναγνωστοπούλου και Μάρκου, που συζήτησαν με την εισαγγελέα ώστε να επιτρέψει τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Στην περιοχή έχουν σταλεί και αστυνομικές δυνάμεις από γειτονικούς δήμους, προκειμένου να αποτρέψουν και να περιφρουρήσουν τις αυριανές συγκεντρώσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 16/11/2020