Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Λυγίζουν» τα νοσοκομεία της Λάρισας – Σχέδιο για μεταφορά ασθενών σε άλλες πόλεις

13.11.2020 | 20:11 Eνσωμάτωση

O κορωνοϊός γονατίζει τα νοσοκομεία της Λάρισας. Γιατροί και νοσηλευτές εκπέμπουν SOS. Οι εικόνες στην πόλη πρωτοφανείς. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ κάνουν rapid test σε επιβάτες μέσα στα αυτοκινήτων.

Με τι κλίνες να γεμίζουν, το σχέδιο να περιλαμβάνει μεταφορές ασθενών σε:

  • Λαμία
    •Χαλκίδα
    •Τρίκαλα
    •Βόλο

Απλές κλίνες νοσηλείας αλλά και κλίνες ΜΕΘ γεμίζουν σε χρόνο μηδέν. Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και οι 20 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ, από 46 απλές κλίνες, γεμάτες είναι οι 32.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας μία μόνο κλίνη ΜΕΘ παραμένει κενή, ενώ από τις 79 απλές κλίνες covid οι 18 είναι κενές.

Τεστ και στο αυτοκίνητο

Αυτή είναι η δράση «Drive through testing». Οι πολίτες δίνουν δείγμα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους με στόχο να μην δημιουργηθεί συνωστισμός, ο χρόνος εξυπηρέτησης εκτιμάται στα 5 λεπτά.

Στη μάχη της νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό ρίχνεται και η Κλινική Ρευματολογίας που μετατρέπεται σε μονάδα covid.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Λάρισα

Υπάρχει σχέδιο βραχυπρόθεσμο για το τι θα γίνει στη σημερινή εφημερίδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου υπάρχει το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενών σε άλλες πόλεις, αλλά και ενεργοποίηση δύο κλινικών του ιδιωτικού τομέα, ώστε να διοχετεύονται εκεί περιστατικά τακτικών χειρουργείων που έχουν ανασταλεί, και περιστατικά που δεν έχουν σχέση με τον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2020