Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Προσαγωγές 68 ατόμων

13.11.2020 | 21:11 Eνσωμάτωση

Eν μέσω πανδημίας κάποιοι επιμένουν να πραγματοποιήσουν πορεία για το Πολυτεχνείο. Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου και προσήγαγαν άτομα που είχαν μπει από νωρίς με στόχο να μείνουν εκεί, ενόψει της επετείου. Η κυβέρνηση δια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη διαμηνύει ότι η πορεία δεν θα πραγματοποιηθεί και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας θα εφαρμοστούν απαρέγκλιτα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου περνούν χειροπέδες στα 68 άτομα που από το απόγευμα της Πέμπτης αρνούνταν να αποχωρήσουν από τους χώρους του Ιδρύματος και υποστήριζαν ότι θα κρατήσουν τις πύλες ανοιχτές για τους καθιερωμένους εορτασμούς.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ακόμη και μια από τις ΑΥΡΕΣ της ΕΛΑΣ είχαν αποκλείσει από το πρωί τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο και το μεσημέρι το σχέδιο τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή.

Ταυτόχρονα η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση και στην Πρυτανεία του Μετσόβιου στο Ζωγράφου εκεί όπου 24 άτομα του αντιεξουσιαστικου χώρου είχαν κατάληψη τις τελευταίες δυο ημέρες.

Με δήλωσή του Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανάλαβε ότι φέτος απαγορεύεται η πορεία του Πολυτεχνείου λόγω των μέτρων για την πανδημία.

«Φέτος απαγορεύονται οι συλλήψεις…».

Σχεδόν πέντε χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται στο δρόμο από το βραδυ της Δευτέρας ενώ ισχυρή θα είναι η παρουσία στα σημεία όπου έχουν γίνει καλέσματα για συγκεντρώσεις.

Τα εναέρια μέσα του σώματος, ελικόπτερα και drone θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων ενώ τα οχήματα εκτόξευσης νερού θα είναι σε κομβικά σημεία.

Ειδικός σχεδιασμός υπάρχει και για τα Εξάρχεια με περιπολίες και στατικές δυνάμεις ενώ θα σφραγιστούν Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2020