Πολιτική

Επικίνδυνος θεατρινισμός Πολάκη στο «Σωτηρία»

13.11.2020 | 21:06 Eνσωμάτωση

Τη στιγμή που η χώρα δίνει μία εθνική προσπάθεια ζωής και θανάτου, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν μία τιτάνια προσπάθεια και οι πολίτες προσπαθούν να βγουν όρθιοι από την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης ιστορίας ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης έδωσε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου. Μετά το γλέντι που διαφήμισε ότι συμμετείχε σε σπίτι φίλου του παρά το λοκ ντάουν, τώρα εμφανίστηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία χωρίς μάσκα σαν να είναι κάτι ανώτερο από τους υπόλοιπους πολίτες.

Κοντοστέκεται στον προθάλαμο.
Βγάζει τη μάσκα.
Πίσω του η είσοδος των 4 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για τον κορωνοϊό.
Το σόου έχει ήδη αρχίσει.

«Προκάλεσα τον κ. Τασούλα να έρθει να κάνουμε μαζί επίσκεψη στις ΜΕΘ, στα 50 κρεβάτια ΜΕΘ, που έφτιαξε η Βουλή μέσα από τον προϋπολογισμό της, δηλαδή τα χρήματα του ελληνικού λαού.»

Εν μέσω δεύτερου του δεύτερου και ισχυρότερου κύματος της πανδημίας και στο πιο νευραλγικό νοσοκομείο αναφοράς για τον φονικό ιό, ο γιατρός Παύλος Πολάκης βγάζει τη μάσκα μέσα στο Νοσοκομείο Σωτηρία

«Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριε Τασούλα. Εγώ ήρθα για να τη διαπιστώσω με τα μάτια μου. Περιμένω τη δημόσια συγγνώμη σας.»

«Ο κύριος Πολάκης δεν είναι εχθρός για την ελληνική κοινωνία, δεν είναι αντίπαλος για την κυβέρνηση. Ο «πολακισμός» όμως είναι.»

O Παύλος Πολάκης ακυρώνει για δεύτερη φορά την αντιπολιτευτική ρελάνς Τσίπρα στην κυβέρνηση.

«Είναι λάθος αυτό που κάνει, βεβαίως. Αλλά είναι ένα λάθος έλασσον μπροστά σε αυτό που ζούμε στην πανδημία σήμερα. Δεν πρέπει να γίνεται. Είναι επικοινωνιακό δεκανίκι στην κυβέρνηση. Αυτό κάνει.»

Τι κι αν ο Παύλος Πολάκης είχε μόλις ζητήσει συγγνώμη από το κόμμα του για τις προκλητικές αναρτήσεις του εν μέσω καραντίνας να τρωγοπίνει σε φιλικό σπίτι στα Χανιά, οι δυο σύντροφοί του, που τον πέρασαν από το πειθαρχικό όργανο, έσπευσαν σήμερα και εκείνοι στο Νοσοκομείο Σωτηρία για να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού υγείας για τις υποστελεχωμένες και μη λειτουργικές κλίνες που δώρισε η Βουλή.

«Η κυβέρνηση στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα, σε μια φάση για την οποία φέρει εγκληματική ευθύνη δεν μπορεί να εξακολουθήσει να παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πράξη την δέσμευση του στην ολομέλεια και να ζητήσει την καρατόμηση του διοικητή του Σωτηρία από τη στιγμή που αποδείχθηκε ότι λειτουργούν μόλις 14 από τα 50 κρεβάτια εντατικής από τη δωρεά της Βουλής.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/11/2020