Ελλάδα

Πιο αυστηρά μέτρα στην πιο κρίσιμη καμπή της χώρας

12.11.2020 | 13:15

Από αύριο η χώρα θα κινείται σε ρυθμό πιο αυστηρών μέτρων με μέλημα όλων, τα κρούσματα να αρχίζουν να μειώνονται για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Με τα κρούσματα στην χώρα μας να άγγιξαν σχεδόν τα 3.000 φαίνεται πως η κατάσταση παρόλο τα μέτρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή.

Η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς την πορεία των κρουσμάτων και οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, ενώ η ανοδική τάση της πανδημίας φέρνει από αύριο νέα μέτρα και οι μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα θα περιοριστούν στις απολύτως αναγκαίες.

Από την Παρασκευή θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. Οι μόνοι λόγοι για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να κυκλοφορήσει εκτός της οικίας του είναι λόγω επείγοντος περιστατικού υγείας, εργασίας αλλά και για την εξυπηρέτηση κατοικίδιου ζώου.

Στην μάχη για την τήρηση των μέτρων και της προσπάθειας να μην γίνει διασπορά του ιού βρίσκεται η αστυνομία. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί σε όλους τους δρόμους. Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας ελέγχουν τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και πεζούς προκειμένου να διαπιστώσουν πως οι πολίτες έχουν μαζί τους το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης και το ότι έχουν τηρήσει το μέτρο της αποστολής μηνύματος.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/11/2020

Ελλάδα