Κόσμος

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Αναμένονται θετικά νέα και από δεύτερη αμερικανική εταιρεία

12.11.2020 | 14:14

Οι ελπίδες όλου του πλανήτη στρέφονται στον αγώνα δρόμου που γίνεται για την παρασκευή του εμβολίου.

Εντός του Νοεμβρίου αναμένεται και δεύτερη αμερικανική εταιρία να δώσει πρώτα αποτελέσματα από την τελική φάση των δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου της κατά του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία Μοderna χρησιμοποιεί στην ανάπτυξη του εμβολίου της παρόμοια τεχνολογία με την Pfizer, ενώ ειδικοί έχουν υπογραμμίσει ότι πιθανώς θα χρειαστεί παραπάνω από ένα εμβόλιο για να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία.

Προ ημερών ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Moderna πιθανώς να δείξει παρόμοια αποτελέσματα με εκείνο των Pfizer / BioNTech.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Μοderna ξεκίνησαν στα τέλη Ιουλίου την ίδια μέρα με εκείνες της Pfizer, αλλά βρίσκεται λίγο πίσω στην κούρσα λόγω δομικών διαφορών στις δοκιμές. Οι δύο δόσεις του εμβολίου της Moderna χορηγούνται με απόσταση τεσσάρων εβδομάδων – αντί τριών της Pfizer.

Πέραν τούτου η Moderna αρχίζει να μετρά τα κρούσματα του κορωνοϊού 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, αντί επτά της Pfizer, στις δοκιμές της οποίες μετέχουν και περισσότερα άτομα.

Προβληματισμός για Sputnik

Το ρωσικό εμβόλιο φαίνεται πως μένει πίσω στην κούρσα ανάπτυξής του.

Κι αυτό, διότι, τρεις ρώσοι γιατροί που είχαν εμβολιαστεί με το Sputnik βρέθηκαν στη συνέχεια θετικοί στον κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/11/2020

Κόσμος