Κόσμος

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι πιέσεις στα συστήματα υγείας της Ευρώπης

12.11.2020 | 13:36

Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ ανησυχητική, προειδοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Εκτιμά ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού είναι πιθανόν να γίνουν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ασθενείς με κορωνοϊό και δύσπνοια δέχονται τις πρώτες βοήθειες με φιάλες οξυγόνου μέσα στα αυτοκίνητά τους, έξω από νοσοκομείο στη Νάπολη, καθώς δεν υπάρχουν πια άδειες κλίνες. Το εθνικό σύστημα υγείας είναι στα όρια της κατάρρευσης, προειδοποιούν σε ανοιχτή επιστολή τους Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές από τον νότο έως τον βορρά.

Μόνον χθες, αναφέρθηκαν σχεδόν 32.000 νέα κρούσματα και 623 θάνατοι στη χώρα, που έγινε πλέον η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε σε σύνολο το 1 εκατομμύριο κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Ισπανία

Το όριο των 40.000 θανάτων από κορωνοϊό ξεπέρασε η Ισπανία, καταγράφοντας μόνον μέσα στο τελευταίο 24ωρο 311 νεκρούς και πάνω από 19.000 νέα κρούσματα από την πανδημία.

Οι πιέσεις στο σύστημα υγείας αυξάνονται. Παρόλα αυτά, οι αρχές κάνουν λόγο για τάση σταθεροποίησης στη χώρα.

Γαλλία

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Γαλλίας παραμένει οριακή και ιδιαίτερα σοβαρή στα γηροκομεία. Αυτός ο ιός πλήττει τους πάντες, ήταν το μήνυμα ενός 23χρονου που βγήκε πρόσφατα από το νοσοκομείο.

Σε μια ημέρα διαπιστώθηκαν στη Γαλλία σχεδόν 36.000 κρούσματα και 328 θάνατοι.

Γερμανία

Παρά τα θετικά νέα για το εμβόλιο, μην περιμένετε γρήγορο τέλος της πανδημίας, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ.

Χθες, αναφέρθηκαν σχεδόν 22.000 νέα κρούσματα και 215 θάνατοι σε όλη τη Γερμανία, πολλά νοσοκομεία της οποίας δέχονται πλέον ασθενείς και από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/11/2020

Κόσμος