Ελλάδα

«Καλπάζει» ο κορωνοϊός: Τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από το 2ο κύμα της πανδημίας

12.11.2020 | 19:49 Eνσωμάτωση

Ορθάνοιχτο άφησε ο Πρωθυπουργός στην τριτολογία του στην Βουλή το ενδεχόμενο να κάνουμε Χριστούγεννα σε καραντίνα προκειμένου να μην πάει χαμένο το όποιο αποτέλεσμα του δευτερου λοκ ντάουν. Δραματική είναι η περιγραφή του επικεφαλής της Β ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς όπως λεει ετοιμάζονται να μετατρέψουν τους διαδρόμους του νοσοκομείου σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Λίγο πριν το σημείο χωρίς επιστροφή βρίσκεται η Ελλάδα. Η χώρα διανύει το πιο κρίσιμο και το πιο σκοτεινό σημείο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο κορωνοϊός καλπάζει. Η ορμή του δεύτερου κύματος χτυπά τα νοσοκομεία με μανία με το υγειονομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων προειδοποιεί για ασθενείς που καταλήγουν να βρίσκονται στον ίδιο θάλαμο και στον ίδιο διάδρομο με περιστατικά κόβιντ.

Δεν μπορεί να γίνει ούτε διακίνηση με τα ήδη νοσηλευόμενα περιστατικά. Το μόνο που μας μένει είναι να μετατρέψουμε δωμάτια, χειρουργικές αίθουσες, διαδρόμους σε μονάδες εντατικής. Και αυτό όμως χωρίς προσωπικό είναι τρομερά δύσκολο. Δεν μπορώ να περιγράψω την τραγικότητα της κατάστασης

Τα νοσοκομεία όλης της χώρας βρίσκονται ένα βήμα πριν κατάρρευση.

Ο ιός καλπάζει σε όλη τη χώρα και μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα σε μεγάλη δοκιμασία μπαίνει και η Λάρισα με το νοσοκομείο της πόλης να μένει με μόλις διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ με τα δεκαεννιά κρεβάτια να είναι γεμάτα.

Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική με τις εντατικές να γεμίζουν εν ριπή οφθαλμού. Το εφιαλτικό σενάριο των Χριστουγέννων σε καραντίνα έχει αρχίσει να παίρνει μορφή.

Σανίδα σωτηρίας το εμβόλιο, με τα αυστηρά μέτρα να μένουν σε ισχύ πιθανότατα και το Δεκέμβριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2020