Πολιτική

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Κρίσιμες οι επόμενες δέκα μέρες

10.11.2020 | 13:20

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των χωρών που είχαν διαχειριστεί το πρώτο κύμα του κορωνοϊού με επιτυχία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Καγκελάριος της Αυστρίας η Πρωθυπουργός της Δανίας, η Πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Το πρώτο από τα θέματα που έθιξε ο πρωθυπουργός ήταν οι θετικές ειδήσεις από το μέτωπο του εμβολίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός στη διανομή ώστε να εμβολιαστεί ο κόσμος το συντομότερο δυνατόν και υπογράμμισε ότι απαιτείται συνέπεια ώστε η προσμονή του εμβολίου να μην οδηγήσει τους πολίτες σε χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.

Για την επιδημιολογική πορεία της Ελλάδας είπε ότι η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων και η πίεση στο σύστημα υγείας οδηγήσαν στο lockdown και πως οι επόμενες 10 ημέρες είναι κρίσιμες με στόχο να αποδώσουν τα μέτρα.

Οι ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για την αύξηση των κρουσμάτων παντού και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, κάτι που έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε αποφάσεις για lockdown και αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Σημείωσαν ωστόσο ότι αυτή τη φορά μέρος της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και τα σχολεία είναι ανοικτά.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/11/2020

Πολιτική