Ελλάδα

Δραπετσώνα: Τραγικές συνθήκες εξ’ αιτίας της Oil One – Την απομάκρυνσή της ζητούν δάσκαλοι και γονείς

10.11.2020 | 14:43

Επιστολή του διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Δραπετσώνας προς τον δήμαρχο της περιοχής, έρχεται να υπογραμμίσει την τραγική κατάσταση της δυσοσμίας που προέρχεται από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Μαθητές αναφέρουν πως η περιβαλλοντική ρύπανση δυσκολεύει την αναπνοή τους, την ώρα που οι γονείς φοβούνται για την υγεία των παιδιών τους.

Ανυπόφορη δυσοσμία. Αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δύσπνοια που προκαλεί λιποθυμίες και καρκινογόνες ουσίες στον αέρα, είναι μερικά από τα προβλήματα που βιώνουν εδώ και χρόνια κάτοικοι της Δραπετσώνας και που, όπως ισχυρίζονται, οφείλονται στις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Αντιμέτωποι με την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και τις επιπτώσεις της έρχονται και οι 255 μαθητές του 2ου Δημοτικού σχολείου της περιοχής.

Με επιστολή που απηύθυνε για δεύτερη φορά ο διευθυντής του σχολείου προς τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, περιγράφει την τραγική κατάσταση που αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος.

«Η χαρακτηριστική δυσοσμία που θυμίζει βενζίνη ή παράγωγα πετρελαίου, διαπερνά τις μάσκες μας, φυλακίζεται στους διαδρόμους, δημιουργεί πόνους που τρυπούν το μυαλό μας και δυσκολεύει την αναπνοή μας».

Οι γονείς από την πλευρά τους ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους που διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αφού οι πόρτες και τα παράθυρα πρέπει να παραμένουν υποχρεωτικά ανοιχτά στο πλαίσιο των προφυλάξεων από τον κορωνοϊό.

Κάτοικοι ζητούν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος μέσα από την απομάκρυνση των ρυπογόνων δραστηριοτήτων στην περιοχή, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις της OIL ONE.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/11/2020

Ελλάδα