Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Δραματικές διασώσεις – Χείμαρροι οι δρόμοι

10.11.2020 | 13:49 Eνσωμάτωση

Δραματικές στιγμές έζησαν κάτοικοι της Κρήτης λόγω της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που έπληξαν τις τελευταίες ώρες το νησί.

Όπως έγινε γνωστό, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας γυναίκας που παρέμεινε εγκλωβισμένη στο αυτοκίνητό της λόγω της αύξησης της στάθμης του νερού, μέχρι να δεχτεί τη βοήθεια των διασωστών.

Σπίτια έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και κάτοικοι έχουν κινδυνέψει στα Μάλια από την ξαφνική νεροποντή.

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 200 κλήσεις από το πρωί, ενώ μέχρι στιγμής έχουν γίνει και 9 διασώσεις, με την Πολιτική Προστασία να απευθύνει έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Συγκλονιστικές εικόνες

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα, κάτοικοι κινδύνεψαν. Κάποιοι ανέβηκαν στις ταράτσες για να σωθούν.

Η καταιγίδα που ξεκίνησε τη νύχτα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στη Χερσόνησο. Θάλασσα και στεριά έγιναν ένα. Υπόγεια και ισόγεια σπιτιών και καταστημάτων πλημμύρισαν.

Οι περιοχές όπου τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν εντονότερα ήταν Χερσόνησος, Ανισσαράς, Γούβες, Γούρνες, Ανάληψη, Σταλίδα και Μάλια.
Ζημιές σε πεζοδρόμια όπου ξηλώθηκαν πλάκες. Μηχανήματα του δήμου προσπαθούν να απομακρύνουν τα νερά.

Στις Γούρνες, στην παραλιακή ζώνη όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της βροχής προς τη θάλασσα. Έρευνες από σωστικά συνεργεία για το ενδεχόμενο να υπήρχαν επιβάτες στο όχημα.

Οι αρχές έκαναν έκκληση στους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Δημοτικά σχολεία έμειναν κλειστά, ενώ με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Στέφανου Κολοκούρη, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης έχουν τεθεί σε κατάσταση γενικής επιφυλακής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/11/2020