Υγεία

Ανέστειλε τις κλινικές δοκιμές το κινεζικό εμβόλιο

10.11.2020 | 13:10

Την αναστολή των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της κινεζικής εταιρείας Sinovac αποφάσισε η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας.

Για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik-V διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές ενέκριναν το πρώτο φάρμακο για ασθενείς με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον λόγο για τον οποίο η ρυθμιστική αρχή της Βραζιλίας αποφάσισε να αναστείλει τις κλινικές έρευνες του κινεζικού εμβολίου στη χώρα μετά από «σοβαρό ανεπιθύμητο συμβάν».

Η αρχή δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη, κάνοντας λόγο για ένα «σοβαρό» συμβάν στις 29 Οκτωβρίου.

Το μυστήριο περιπλέκει η δήλωση του υπεύθυνου των δοκιμών ότι η αναστολή πιθανόν έχει σχέση με τον θάνατο ενός εθελοντή. Ο ίδιος δήλωσε ωστόσο έκπληκτος για την απόφαση καθώς, όπως είπε, επρόκειτο για θάνατο που δεν σχετιζόταν με το δοκιμαστικό εμβόλιο.

Το εμβόλιο Sputnik-V δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικό από το εμβόλιο της Pfizer, σχολίασε το ρωσικό υπουργείο Υγείας.

«Ο έλεγχος που γίνεται ανάμεσα στους εμβολιαζόμενους στη Ρωσία δείχνει αποτελεσματικότητα που ξεπερνά το 90%», είπε εκπρόσωπος του υπουργείου ενώ τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σύντομα αναμένεται η έγκριση ενός τρίτου εμβολίου.

Την ίδια ώρα η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο για ασθενείς με covid-19 της φαρμακοβιομηχανίας Lilly.Πρόκειται για ένα τεχνητό μονοκλωνικό αντίσωμα που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών. Προορίζεται για ασθενείς με ήπια ως μέτρια συμπτώματα που δεν νοσηλεύονται και δεν τους χορηγείται οξυγόνο

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/11/2020

Υγεία