Υγεία

«Μαύρος» Νοέμβριος με ρεκόρ θανάτων από κορωνοϊό

09.11.2020 | 17:16

Ο μαύρος Νοέμβριος με 159 νεκρούς από κορωνοϊό, μέσα στις πρώτες οκτώ μέρες του μήνα, όταν όλο τον Οκτώβριο οι νεκροί ήταν 235 προκαλεί προβληματισμό.

Στο τραπέζι πλέον μπαίνουν σκέψεις ακόμα και για lockdown διαρκείας, καθώς οι αντοχές του συστήματος Υγείας παραμένουν το μεγάλο πρόβλημα.

Οι ΜΕΘ γεμίζουν, ήδη στην Θεσσαλονίκη, το νοσοκομείο Άγιος Παύλος μετατράπηκε σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό. Πρέπει να σταματήσουμε την διασπορά γιατί στις ΜΕΘ θα πεθάνει ο ένας στους δύο λένε οι ειδικοί.

Αρνητικό ρεκόρ με 69 νεκρούς σε όλη τη χώρα σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται έχουν φθάσει τους 2.250, οι 228 στις ΜΕΘ. Συνολικά 4.450 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Μέσα σε δύο ημέρες έγιναν 684 εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας. Οι νεκροί από κορωνοϊό με βάση την θνητότητα του ιού μπορούν να φτάσουν τις 20.000 σημειώνει ο καθηγητής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας.

Δυσάρεστα νέα για το σύστημα Υγείας έχει και ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης αφού νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που έχει φτάσει και στην Ελλάδα θα στείλει το 60% των μολυσμένων στα νοσοκομεία.

Απαραίτητη η μάσκα

Απέναντι στους αυξανόμενους κινδύνους οι αποστάσεις και οι μάσκες είναι η μόνη αξιόπιστη άμυνα λένε οι ειδικοί και τονίζουν πως ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους πρέπει να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα.

Καθώς κάθε λεπτό που περνάει η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά και οι ειδικοί εκτιμούν πως οι θάνατοι θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς το επιδημικό κύμα δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή του, ως μόνη λύση φαίνεται το lockdown διαρκείας.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και τι θα απιτηθεί απαντάει η κυβέρνηση αφήνωντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά την ώρα που η Ματίνα Παγώνη αφήνει να εννοηθεί πως ακόμα και το Πάσχα μπορεί να είμαστε σε lockdown.

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό – 20 κρούσματα σε εργαζόμενους και ασθενείς

Συναγερμός έχει σημάνει στον Ευαγγελισμό λόγω μεγάλης διασποράς κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε ασθενή η οποία νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική, διαπιστώθηκαν 10 κρούσματα σε εργαζόμενους και περίπου άλλα 10 σε ασθενείς.

Έτσι μετά από αυτή την εξέλιξη, εκτάκτως η Ορθοπεδική και η Νευροχειρουργική βγήκαν εκτός εφημερίας. Ωστόσο, υπάρχουν φόβοι για διασπορά και στη Γναθοχειρουργική καθώς και στην Πλαστική Χειρουργική (που εφημερεύουν κανονικά από τις 14:30), οι οποίες συστεγάζονται λόγω συγχωνεύσεων με τις προαναφερόμενες. Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται και το θέμα χειρίζεται η Α ΥΠΕ.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/11/2020

Υγεία