Ελλάδα

Καραντίνα στην επαρχία επέλεξαν οι Αθηναίοι

07.11.2020 | 20:08

Την εξοχή και όχι την πόλη επέλεξαν δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι για να περάσουν το διάστημα της δεύτερης καραντίνας.

Οι δρόμοι πλημμύρησαν από αυτοκίνητα, με τον Κηφισό να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των οχημάτων. Η «μεγάλη φυγή» από την Αθήνα έγινε είτε με αυτοκίνητα, είτε με λεωφορεία που η πληρότητά τους άγγιξε το 100%.

Ήδη πολλές επαρχιακές πόλεις γέμισαν από Αθηναίους που προτίμησαν να περάσουν την καραντίνα είτε σε εξοχικές κατοικίες, είτε στα πατρικά τους σπίτια. Στη Χαλκίδα, στην είσοδο της πόλης που είναι και η είσοδος για όλη την Εύβοια, χθες το βράδυ επικρατούσε το αδιαχώρητο.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν και στο δήμο Χαλκιδέων που είναι ένας πολύ μεγάλος δήμος, πολλές εξοχικές κατοικίες όχι τόσο μέσα στη Χαλκίδα όσο σε άλλες δημοτικές ενότητες και αυτό που παρατηρήσαμε είναι ότι υπήρξαν άνθρωποι που επέλεξαν να έρθουν να περάσουν τις ημέρες της καραντίνας στις εξοχικές τους κατοικίες» σημείωσε η δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Ίδια εικόνα και στο Ναύπλιο όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένεται αύξηση του πληθυσμού μέχρι και 40%.

Άδεια τα ξενοδοχεία

Άδεια τα ξενοδοχεία, γεμάτη όμως η Αράχωβα από Αθηναίους που διατηρούν εξοχικές οικίες ή διάλεξαν να περάσουν την καραντίνα σε κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ιωάννης Σταθάς, «αυτοί που ήρθαν για να κάνουν τη καραντίνα εδώ πέρα, πρέπει να σεβαστούν ότι δεν ήρθαν για διακοπές, πρέπει να σεβαστούν την καραντίνα, να κάτσουν σπίτια τους, να παίρνουν όλες τις προφυλάξεις για να μην έχουμε προβλήματα, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά θα βγούμε υγιείς».

Η ανησυχία από την μεγάλη έξοδο είναι ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού σε περιοχές της περιφέρειας με σημαντικά χαμηλό ποσοστό κρουσμάτων, όπου ταυτόχρονα δεν υπάρχουν και οι απαραίτητες νοσοκομειακές υποδομές σε περίπτωση νοσηλείας ασθενών με κορωνοιό.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 07/11/2020

Ελλάδα