Πολιτική

Φουντώνει η κόντρα Μαξίμου – ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

07.11.2020 | 20:29 Eνσωμάτωση

Στα ύψη βρίσκεται η πολιτική η αντιπαράθεση μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε εκ νέου τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών και να εφαρμόσουν τα σκληρά μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας τον Δεκέμβριο

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι σπατάλισε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία.

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ιδεοληψίες και ανικανότητα δεν της επιτρέπουν να στηρίξει ούτε το σύστημα υγείας ούτε την κοινωνία» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Παρέμβαση δύο πρώην πρωθυπουργών

Στον απόηχο του νέου lockdown οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου στέλνουν τα δικά τους μηνύματα μέσω της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

«Όσον αφορά στην επιδημία και το lockdown τα κόμματα της αντιπολιτευσης δεν παρουσίασαν ένα δικό τους σχέδιο με βάση διεθνή δεδομένα. Δεν εξήγησαν από την αρχή της πανδημίας ποια πολιτική θα έπρεπε να ακολουθηθεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και τις υπάρχουσες εμπειρίας. Απλώς παρακολουθούν και αρνούνται» ανέφερε ο Κώστας Σημίτης.

«Πρέπει να δράσουμε συλλογικά, εάν θέλουμε να κάνουμε αυτήν την κρίση ευκαιρία. Και καθώς είμαστε πιο κοντά στην απόκτηση του εμβολίου, η ανάγκη για συνεργία είναι πιο σημαντική από ποτέ» τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τα νέα μέτρα του δεύτερου απαγορευτικού που επιβλήθηκε στη χώρα αναμένεται να παραμείνουν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης τις επόμενες ημέρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/11/2020