Ελλάδα

Lockdown: Η Ελλάδα λίγες ώρες πριν την καραντίνα – Πολλές αγορές, μαζική φυγή στην επαρχία

06.11.2020 | 13:16 Eνσωμάτωση

Σε ολικό λockdown τίθεται από τα ξημερώματα του Σαββάτου η Ελλάδα.

Έτσι, οι πολίτες προετοιμάζονται για να την αντιμετωπίσουν την δεύτερη καραντίνα, μετά από εκείνη της άνοιξης.

Οι Αθηναίοι φαίνεται πώς είναι πιο… προετοιμασμένοι για το δεύτερο lockdown.

Η κίνηση είναι αυξημένη στα κρεοπωλεία, σε τράπεζες και ταχυδρομεία όπου γίνονται ουρές από κάποιους που δεν μπορούν να πληρώσουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους.

Ουρές όμως σχηματίζονται και σήμερα σε καταστήματα ρούχων για αγορές φόρμες γυμναστικής και πυζάμες.

Πολλά είναι τα καταστήματα που κάνουν γενναίες εκπτώσεις στα προϊόντα τους, με σκοπό να προσεγγίσουν τους καταναλωτές και να καταφέρουν να έχουν κάποιο κέρδος πριν βάλουν λουκέτο για έναν μήνα.

Διόδια

Παράλληλα, αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση, στα διόδια, με τους Αθηναίους να επιλέγουν να περάσουν την καραντίνα στην επαρχία. Χθες μόνο, πέρασαν περί τα 48.000 αυτοκίνητα από τα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας.

Ωστόσο, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου που η χώρα μπαίνει σε καθεστώς lockdown, υπάρχουν μόνο τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό.

Πρόκειται:

1) επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας

2) επανένωση οικογενειών

3) επαγγελματικοί λόγοι

4) λόγοι υγείας.

Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα επιβαρυμένο παρουσιάζεται το σύστημα Υγείας στην βόρεια Ελλάδα και δη στη Θεσσαλονίκη, λόγω του κορωνοϊού.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας ιδιωτικών κλινικών άρχισαν πλέον να οδηγούνται ασθενείς με διάφορες παθήσεις από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ΜΕΘ των οποίων σταδιακά λιγοστεύουν για την εξυπηρέτηση περιστατικών κορωνοϊού.

Τουλάχιστον δέκα περιστατικά έχουν μέχρι στιγμής διακομιστεί από νοσοκομεία σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

Η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη οδήγησε στο να υλοποιηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των ιδιωτικών κλινικών, καθώς, για την εξυπηρέτηση των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται διασωλήνωση, αφαιρέθηκαν κλίνες ΜΕΘ από τη λεγόμενη κοινή νοσηρότητα.

Τέλος, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα, τα κομμωτήρια στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνουν κλειστά αυτό το Σαββατοκύριακο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/11/2020