Πολιτική

Βορίδης: Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα αλλάξει τη στρατηγική συμμαχία Ελλάδας – ΗΠΑ

04.11.2020 | 01:17 Eνσωμάτωση

Ο Στράτος Φαναράς και ο Μάκης Βορίδης ανέλυσαν τα δεδομένα της κόντρας Τραμπ - Μπάιντεν, αποκρυπτογραφώντας τα μηνύματα των αμερικανών ψηφοφόρων και τις εξαγγελίες των δύο υποψηφίων.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς υπογράμμισε πως τα στοιχεία που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών θα είναι η πανδημία του κορωνοϊού, το κίνημα Black Lives Matter, καθώς και η εκστρατεία «VOTE» που γιγάντωσε ουσιαστικά και την επιστολική ψήφο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, με 100.000.000 αμερικανούς να έχουν ψηφίσει ήδη.

Όπως όμως σημείωσε ο κ. Φαναράς, το τελευταίο γεγονός ήταν αυτό που ώθησε τους Ρεπουμπλικανούς να σπεύσουν στις κάλπες την τελευταία ημέρα.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήταν επικεφαλής των διεθνών παρατηρητών στις εκλογές του 2016, τόνισε πως το κλίμα ήταν ίδιο και τότε, με τη διαφορά ότι το κυρίαρχο θέμα εκείνες τις ημέρες ήταν αν υπήρχε ή όχι παρέμβαση της Ρωσίας στο αποτέλεσμα.

«Προφανώς για την Ελλάδα είναι σημαντικό να ξέρουν ότι η επιλογή για τη στρατηγική συμμαχία δεν θα αλλάξει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών» σημείωσε ο κ. Βορίδης, προσθέτοντας ότι όποιος και να είναι ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος δεν αναμένεται μεγάλη αλλαγή στην πολιτική που θα εφαρμόσουν οι ΗΠΑ στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος της «Εφημερίδας των Συντακτών», Τάσος Παππάς αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη αμφισβήτηση του αποτελέσματος των εκλογών από τον Ντόναλντ Τραμπ, υπογραμμίζοντας πως ο φόβος για κάτι τέτοιο -και ότι ακολουθήσει- είναι μεγάλος.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 04/11/2020