Κόσμος

Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Η πόλωση των τελευταίων ημερών θα δημιουργήσει προβλήματα την επόμενη μέρα

04.11.2020 | 01:23

Την ιδιαιτερότητα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης σχολίασαν στην εκπομπή «Βαβέλ» o Στράτος Φαναράς και ο Τάσος Παππάς

Η πανδημία του κοροναϊού έχει θέσει τρομερούς περιορισμούς στον τρόπο που οργανώθηκε η προεκλογική περίοδος και σε συνδυασμό με την πόλωση των τελευταίων ημέρων καθιστά την σημερινή βραδιά πολύ σημαντική.

Η ψήφος στον Τραμπ είναι θετική, ενώ η ψήφος στον Μπάιντεν είναι αποδοκιμασία στον πρόεδρο των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Τάσο Παππά. Οι αμερικανοί διαλέγουν με την λογική του λιγότερου κακού και αυτό δημιουργεί προβλήματα στην επόμενη μέρα για τις ΗΠΑ.

«Να ξεμπερδεύουμε με τον έναν και βλέπουμε στη συνέχεια τι κάνουμε» πιστεύουν πολλοί αμερικανοί όπως τόνισε ο Στράτος Φαναράς.

«Αν η νίκη είναι νίκη Μπάιντεν δεν ξέρουμε αν όλοι οι υποστηρίκτες του θα συνεχίσουν να είναι δίπλα του» συμπλήρωσε ο κ. Φαναράς.

«Έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση στην Αμερική για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβεί» ανέφερε ο κ. Παππάς.

Όσον αφορά την Ελλάδα «εμείς θα έπρεπε να πούμε ότι θέλουμε τον Μπάιντεν αφού ο Ερντογάν θέλει τον Τραμπ. Αλλά δεν καθορίζεται η εξωτερική πολιτική μιας τέτοια δύναμης με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις. Υπάρχει ένα οργανωμένο σύστημα που πολλές φορές καθοδηγεί ακόμα και τον πρόεδρο στις αποφάσεις του» κατέληξε ο Παππάς.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 04/11/2020

Κόσμος