Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Το κλίμα στις ΗΠΑ λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα

04.11.2020 | 00:47 Eνσωμάτωση

Τα βλέμματα όλου του κόσμου είναι στραμμένα το αποψινό βράδυ στις ΗΠΑ, όπου εκατομμύρια Αμερικανοί εκλέγουν τον νέο πλανητάρχη.

Μιλώντας στην εκπομπή «ΒΑΒΕΛ» και τον Νίκο Φιλιππίδη, ο Στράτος Φαναράς, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος «Metron Analysis», σημείωσε ότι η διαφορά των δύο υποψηφίων θα είναι μικρή.

«Αυτό γιατί είμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο».

Εκατομμύρια είναι οι Αμερικανοί που έχουν ήδη ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα δια της επιστολικής ψήφου, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που σπεύδουν στις κάλπες την τελευταία στιγμή.

«Αυτοί που έχουν ήδη ψηφίσει είναι κυρίως ψηφοφόροι των Δημοκρατικών. Άρα αυτοί που πάνε σήμερα να ψηφίσουν είναι κυρίως ψηφοφόροι Τραμπ».

Στα στρατόπεδα των δύο υποψηφίων επικρατεί αναβρασμός, αφού όσο περνάει η ώρα τα πράγματα δείχνουν να ξεδιαλύνουν.

Από τη μεριά του Τζο Μπάιντεν επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού και όλες οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ένα μικρό προβάδισμα, ενώ έμπειρα στελέχη δεν αποκλείουν να υπάρξουν ανατροπές και εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων.

Από την άλλη μεριά, στο στρατόπεδο του Ντόναλντ Τραμπ, υπάρχει επίσης αισιοδοξία, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα σε περίπτωση που «δεν είναι δίκαιο».

Η ατμόσφαιρα στην Ουάσιγκτον μυρίζει μπαρούτι και υπάρχουν φόβοι δημιουργίας επεισοδίων μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η βραδιά θα είναι μεγάλη.

Videos & Απoσπάσματα από Βαβέλ - 04/11/2020