Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Θεσσαλονίκη – Εντατικοί έλεγχοι

04.11.2020 | 17:09 Eνσωμάτωση

Το take away επανέρχεται 24 ώρες μετά την απαγόρευση του στην Θεσσαλονίκη. Μόνο, που όπως διευκρινίζεται, οι Θεσσαλονικείς που διανύουν μόλις το δεύτερο 24ωρο του γενικευμένου lockdown, θα μπορούν να πάρουν φαγητό για το σπίτι, μόνο αν είναι ήδη έξω για κάποιον άλλο λόγο.

«Βροχή» τα πρόστιμα

Οι εντάσεις και τα προβλήματα δεν λείπουν. Αν και ελάχιστοι κυκλοφορούν πλέον στην Θεσσαλονίκη, οι έλεγχοι είναι εντατικοί και σε αυτοκίνητα.

Έφοδοι γίνονται και στα μέσα μαζικής μεταφοράς που εξετάζεται αν οι επιβάτες έχουν βεβαίωση μετακίνησης και αν φορούν μάσκες.

Σοκ σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Στα Ιωάννινα όλα τα μάτια είναι στραμμένα στο γηροκομείο, όπου ένας 92χρονος τρόφιμος κατέληξε από κορωνοϊό.

Ακόμη 24 από τον τρομακτικά υψηλό αριθμό νοσούντων, που έφτασε συνολικά του 56, περιμένουν τη μεταφορά τους σε νοσοκομεία.

Εφιάλτη για την διασπορά του κορωνοϊού στην Βόρεια Ελλάδα δείχνουν και τα εννέα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε Μονάδα Υγείας που λειτουργεί ως Κέντρο Αποκατάστασης στον Βόλο.

Απόγνωση στην αγορά

Στην εντατική είναι ήδη η οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης μετά το νέο lockdown που έφερε τα πάνω κάτω στην πόλη και τον προγραμματισμό των επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι αγωνιούν για τις δουλειές τους.

Η απόγνωση ξεχειλίζει στο βιβλιοπωλείο του Κωνσταντίνου Βακιρτζή που δίνει μάχη να διασώσει την οικογενειακή επιχείρηση με την αναζήτηση τζίρου στο ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρεί.

O ίδιος βλέπει στον κορωνοϊό έναν αντίπαλο που δε θέλει μόνο να κλείσει την επιχείρησή του, όπως και χιλιάδες άλλες, αλλά που θέλει να βάλει τέλος στην προσωπική του ευτυχία και στη δουλειά που διάλεξε.

Στοίχημα για τον ίδιο είναι να τα καταφέρει και να υπάρξει και η τρίτη γενιά που θα συνεχίσει την παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας του.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2020