Κόσμος

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Ευρώπη – Νέα αυστηρά μέτρα

04.11.2020 | 19:13 Eνσωμάτωση

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποφύγει το γενικό lockdown η Ιταλία. Ο ανεξέλεγκτος καλπασμός του κορωνοϊού την υποχρεώνει να κάνει καθημερινά ακόμα πιο αυστηρά τα μέτρα περιορισμού.

Οι αρχές της Ιταλίας απαγόρευσαν την κυκλοφορία από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, καθώς και χθες τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ξεπέρασαν τις 28.000, όπως και σήμερα.

Τα εμπορικά κέντρα δε θα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα, μουσεία και χώροι εκθέσεων θα κλείσουν. Εξ’ αποστάσεως θα γίνονται τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια. Το μέτρο θα ισχύσει από αύριο μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.

Γαλλία

Να απαγορεύσουν την κυκλοφορία μετά τις 21:00 το βράδυ στο Παρίσι και τα περίχωρά του εξετάζουν οι γαλλικές αρχές, πέντε ημέρες μετά την επιβολή lockdown στη χώρα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν πάνω από 36.000 κρούσματα, αισθητά λιγότερα σε σύγκριση με τις σχεδόν 53.000 της Δευτέρας.

Οι 854 θάνατοι από κορωνοϊό ωστόσο αποτελούν νέο θλιβερό ρεκόρ, την ώρα που ο αριθμός όσων εισήχθησαν για νοσηλεία ξεπέρασε τους 1.000 για πέμπτη φορά μέσα σε εννέα ημέρες.

Ισπανία

Αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η Ισπανία. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν περισσότερα από 55.000 κρούσματα και 379 νεκροί.

Περιοχές όπως η Αστούρια ζητούν από την κυβέρνηση να σκληρύνει τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο η Μαδρίτη θεωρεί ότι δεν έχει φτάσει ακόμη η ώρα για την επιβολή καθολικού lockdown.

Συναγερμός σε Βρετανία και Ολλανδία

Έκκληση στους πολίτες να καλούν ασθενοφόρο μόνον εάν απειλείται η ζωή τους απηύθυνε η αρμόδια υπηρεσία του Μάντσεστερ. Πολίτες κατηγορούν την κυβέρνηση Τζόνσον για ολιγωρία στην επιβολή lockdown, το οποίο πάντως θα τεθεί σε εφαρμογή στην Αγγλία από αύριο και μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες από 20.000 είναι οι νέες μολύνσεις και σχεδόν 400 οι θάνατοι από κορωνοϊό στη Μεγάλη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο.

Νέα περιοριστικά μέτρα έφερε στην Ολλανδία η συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων τα οποία ξεπέρασαν τις 7.000 το τελευταίο 24ωρο.

Για δυο εβδομάδες οι Ολλανδοί δε θα μπορούν να συναντούν πάνω από ένα άτομο εκτός των μελών της οικογένειας τους. Μπαρ και εστιατόρια θα συνεχίζουν να είναι κλειστά έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σχολεία και να επιβάλει νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2020