Ελλάδα

Φονικό στα Ανώγεια: Ραγίζει καρδιές η μάνα του Μανώλη

04.11.2020 | 18:11 Eνσωμάτωση

Με το ματωμένο μπουφάν του γιού της στα χέρια και το μενταγιόν με τη φωτογραφία του να μην βγαίνει ποτέ από το λαιμό της, η μάνα του 23χρονου Μανώλη Στρατάκη ζητάει δικαίωση για τη δολοφονία του γιού της και συγκινεί με τα λόγια της στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Στο σπίτι της οικογένειας στα Ανώγεια, ο χρόνος σταμάτησε πριν από 3 χρόνια…

Μέσα σε αυτό βάζο είναι το χώμα που πατούσε ο 23χρονος Μανώλης Στρατάκης, όταν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του ξαδέλφου του και του θείου του, για μια ασήμαντη αιτία, σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση.

Σαν ιεροτελεστία αρχαίας τραγωδίας, η Ειρήνη Στρατάκη, φυλάει το ματωμένο χώμα στο εικονοστάσι μαζί με άλλα πράγματα του γιού της και κάθε βράδυ ανάβει το καντηλάκι για να μην ξεχαστεί η μνήμη του…

Ο πόνος της μάνας ανείπωτος όταν θυμάται τη στιγμή που της έφεραν νεκρό το γιό της, λίγες μέρες πριν από το γάμο του.

Το φονικό που συγκλόνισε τα Ανώγεια

Απρίλιος 2017. Ο θείος του Μανώλη Στρατάκη μαζί με τον γιό του στήνουν ενέδρα στον 23χρονο και τα αδέλφια του σε αγροτική περιοχή στα Ανωγειανά όρη. Οι κτηματικές διαφορές ήταν η αιτία οι 2 οικογένειες από συγγενείς να γίνουν αντίδικοι.

Ο πατέρας του Μανώλη Στρατάκη, θυμάται εκείνη την Κυριακή των Βαιων πριν από 3 χρόνια, που μια λογομαχία με τον α’ του ξάδερφο κατέληξε στο φονικό.

Ο 54χρόνος κτηνοτρόφος και ο 22χρονος γιός του, το 2018 κρίθηκαν ένοχοι για την δολοφονία του Μανώλη Στρατάκη και για 2 αποπείρες κατά των αδελφών του. Η αναβολή της δίκης σε δεύτερο βαθμό προκάλεσε ερωτηματικά.

Ο δικηγόρος των κατηγορούμενων για την αναβολή της δίκης ανέφερε.  Τον λόγο πια έχει η δικαιοσύνη, για τις δυο οικογένειες των Ανωγείων.

Η κυρία Ειρήνη Στρατάκη Μητέρα Θύματος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τραγική απώλεια του παιδιού τους. 

«Ζεις μαρτύρια, έναν εφιάλτη, τσιμπίεσαι. Είναι μια κατάσταση δραματική. Ποθώ να δικαιωθεί το παιδί μου.Χάθηκε άδικα, πισώπλατα, η ψυχή του παιδιού μου να δικαιωθεί. Θα μου έφερνε εγγονάκι, τον ευχαριστώ πολύ εκεί που είναι τον φονιά του παιδιού μου.

Εμείς δεν είχαμε πρόβλημα, κάναμε υποχωρήσεις, προσπαθούσαμε να μην ρθούμε στο απροχώρητο, για ένα κομμάτι γης. Για το τίποτα. Ήταν το πείσμα, το γινάτι του, η ζήλια του, η κτηνωδία του. Είναι ένα κτήνος». ανέφερε φορτισμένη συναισθηματικά.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/11/2020