Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Τί δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά

03.11.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Την ιδιαιτερότητα της φετινής προεκλογικής αναμέτρησης φωτίζουν όλοι οι δημοσκόποι και αναλυτές στις ΗΠΑ. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα, μίλησε ο Μπρεντ Μπιουκάναν, Ιδρυτής εταιρείας δημοσκοπήσεων CYGNAL.

Διαφορετική η ατζέντα, διαφορετικά τα δημογραφικά στοιχεία, έχει αλλάξει το σώμα των ψηφοφόρων και σε συνδιασμό με την πανδημία οι δημοσκοπήσεις και οι αναλύσεις είναι πολύ δύσκολο να φέρουν ασφαλή αποτελέσματα.

Στο κεντρικό δελτίο του MEGA ωστόσο βρέθηκε ο Μπρεντ Μπιουκάναν, Ιδρυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων CYGNAL μιας από τις πλέον αξιόπιστες στις Ηνωμένες Πολιτείες και μετέφερε τα τελευταία προγνωστικά για τις φετινές Ιστορικές εκλογές.

Υπέρ του Δημοκρατικού Υπουψηφίου Τζο Μπάιντεν είναι τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία σύμφωνα με τον κ. Μπιουκάναν.

«Καθώς εξελλίσεται η ψηφοφορία τα πράγματα πλησιάζουν περισσότερο σε αυτό που περιμένουμε, ειδικά στις πολιτείες κλειδιά», ανέφερε.

Σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος κάτοικος του Λευκού Οίκου, ο Τζο Μπάιντεν είναι αυτός που προηγείται με τον «Ντόναλντ Τραμπ να’ χει πολλές ευκαιρίες», όπως σημείωσε.

«Ευκαιρίες σε κρίσιμες πολιτείες, όπως αυτή της Αριζόνα, τη Φλόριντα, τη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα», εξήγησε.

Ανέφερε δε, ότι η πιο κρίσιμη εκ των πολιτειών είναι η Πενσυλβάνια γιατί εκεί εάν ο Νότος κερδίσει, τότε τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα.

Σχετικά με τον αν ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ικανός να κάνει την ανατροπή, ο κ. Μπιουκάναν τόνισε πως αυτό είναι εφικτό καθώς πλέον οι προβλέψεις είναι σφιχτές.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν προβάδισμα σε αρκετές Πολιτείες στις πρώτες δημοσκοπήσεις.

Αναφορικά στο τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, υπάρχουν δύο σενάρια.

«Το πρώτο σενάριο θέλει τον Τραμπ να χάσει στη Φλόριντα και την Αριζόνα. Αν συμβεί αυτό τότε το πιο πιθανό είναι να κερδίσει ο Τζο Μπάιντεν. Αν όμως ο Ντόναλντ Τραμπ νικήσει στις νότιες Πολιτείες μπορούμε να περιμένουμε για πολλές εβδομάδες για την Πενσυλβάνια».

Όσο για το τι απασχολεί τους ψηφοφόρους; Για τους Δημοκράτες ο κορωνοϊός είναι το βασικό θέμα, ενώ για τους Ρεπουμπλικάνους η οικονομία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2020