Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική – Ένα βήμα πριν το lockdown

03.11.2020 | 21:45

Τα ενεργά κρούσματα του κορωνοϊού στην Αττική αγγίζουν στην πραγματικότητα τα 60.000. Τρομαγμένοι οι κάτοικοι της πρωτεύουσας προσπαθούν να τηρήσουν τα μέτρα.

Από σήμερα και για τις επόμενες 27 ημέρες του Νοεμβρίου ο 55χρονος Δημήτρης Κάρλος, προπονητής ενόργανης γυμναστικής, θα είναι σε αναστολή εργασίας.

«Θα ανοίξουμε τον Δεκέμβρη και θα έρθω εγώ να ψωνίσω στο μαγαζί σου με τι λεφτά;».

Το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown ανατρέπει όχι μόνο τον οικονομικό προγραμματισμό, επηρεάζει την ψυχική μας υγεία και περιορίζει την ελευθερία, λέει η ιδιωτικέ υπάλληλος Σωτηρία Ζέρβα.

«Σε κανέναν δεν αρέσει ο περιορισμός».

Η Φωτεινή Λεμπέρου έχει γραφείο ευρέσεως εργασίας στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Μόνο που αυτήν την εποχή κανείς δεν αναζητά ανθρώπους για εργασία.

60.000 κρούσματα στην Αττική

O καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαίδης, που μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS, επισήμανε ότι το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής αυξάνεται ανησυχητικά τις τελευταίες ημέρες.

Στην πρωτεύουσα πλέον συγκεντρώνεται κατά μέσο όρο το 25 – 27% των κρουσμάτων όλης της χώρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων φορέων είναι τα 40 χρόνια, ενώ τα θετικά τεστ στο κέντρο της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί στο 5,7%.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/11/2020

Ελλάδα