Ελλάδα

Παραληρηματικό κήρυγμα ιερέα – Αρνητή του κορωνοϊού στη Θεσαλονίκη

03.11.2020 | 21:05

Αδιανόητα και εξοργιστικά τα όσα είπε ο ιερέας στο κυριακάτικο κήρυγμα στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, μία ημέρα πριν ανακοινωθεί το lockdown στην πόλη. Ο ιερέας επιδόθηκε σε ... ρεσιτάλ συνωμοσιολογίας ενώ άφησε να εννοηθεί πως ο φονικός σεισμός στην Σάμο ήταν κάτι σαν... θεϊκή παρέμβαση!

Την ώρα που ο εφιάλτης του κορωνοϊού έχει θερίσει τις ζωές 1.200.000 ανθρώπων, ο πατέρας Αντώνιος στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης σε ένα παραληρηματικό κήρυγμα χαρακτήρισε τον κορονοϊό «διαβολοϊό» και την πίστη «διωκόμενη» λόγω της πανδημίας…

«Φτάσαμε στην ελλάδα η θρησκεία μας να είναι διωκόμενη Και μη μου πείτε τώρα για τον κορονοιό γιατί δεν είναι κορονοιος είναι διαβολοιός να μην αφήνει τον επιτάφιο να βγει να μην αφήνει τις καμπάνες να χτυπήσουν να διώχνει τον κόσμο από την εκκλησία τι σόι ιος είναι αυτός;»

Ο ιερέας, ο διαβολοϊός και τα fake news  

Στο κήρυγμά του ο πατέρας Αντώνιος επικαλέστηκε διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, αλλά και fake news δίνοντας μάλιστα πεδίο ακόμα και στο… αφήγημα πως συγγενείς ατόμων που έχασαν την ζωή τους, πληρώνονται για να δεχθούν να κατοχυρωθεί ως αιτία θανάτου, ο κορονοϊός!

«Έχουμε πολλά περιστατικά ανθρώπων φτάνουν στα αυτιά μας που λένε ότι δωροδοκήθηκαν για να δηλώσουν τους συγγενείς τους ότι πέθαναν από κορονοιό για να αυξηθεί ο αριθμός να αυξηθούν τα νούμερα.»

Μάλιστα εμφανίστηκε σήμερα χωρίς κανένα σοβαρό επιχείρημα επικαλούμενος το απόρρητο της εξομολογήσεως..

Την ίδια ώρα έκανε και αναφορές σε βιντεάκια του Τραμπ.

«Θεία δίκη ο σεισμός»

Κι όμως, ο ιερέας της Θεσσαλονίκης δεν έμεινε μόνο σ’ αυτό. Στο κήρυγμα του αφησε να εννοηθεί πως ο πρόσφατος φονικός σεισμός στη Σάμο, που έχασαν τη ζωή τους δύο παιδιά 15 και 17 ετών , ήταν κάτι σαν θεϊκή τιμωρία ή παρέμβαση…όπως είπε…

«Πιστεύω ότι ο θεός μπορεί με μια παρέμβαση δική του θεική και είδατε τώρα τι έγινε με τους σεισμούς , ε αμα θέλετε τέτοια παρέμβαση άνωθεν θα την έχουμε».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του εικοσάλεπτου παραληρήματος του τάσσεται κατά των προστατευτικών μασκών, των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό και φυσικά κατά του εμβολίου.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 03/11/2020

Ελλάδα