Κόσμος

Αμερικανικές εκλογές: Περισσότεροι από 100 εκατ. Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

03.11.2020 | 20:06 Eνσωμάτωση

Στο Ντέλαγουερ βρέθηκε ο Πέτρος Κασφίκης, μεταφέροντας το κλίμα από το προπύργιο του Τζο Μπάιντεν του υποψήφιου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο. Ενώ ο Γιάννης Μούτσος βρέθηκε σε ένα από τα εκλογικά κέντρα στην Ουάσινγκτον.

Στην Περιφέρεια που πολιτεύεται ο Μπάιντεν εκεί όπου βρίσκεται και το στρατηγείο της προεκλογικής του εκστρατείας βρέθηκε ο εκ των απεσταλμένων του MEGA στις ΗΠΑ.

Με τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ο Τζο Μπάιντεν ξεκίνησε σήμερα την τελευταία του περιοδεία στέλνοντας μήνυμα ενότητας από την εκλογικά κρίσιμη πολιτεία της Πενσυλβάνια. Λέγοντας ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση «κρίνεται η ψυχή του έθνους».

Τα μηνύμα από το επιτελείο του Δημοκρατικού υποψηφίου είναι αισιόδοξα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τα δεδομένα που έχει συλλέξει η εκστρατεία υπάρχει μεγάλη προσέλευση των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων και με όλα τα στοιχεία που έχουν πιστεύουν ότι κι η πρώιμη ψηφορορία που έγινε μέσω της επιστολικής ψήφου θα ευνοήσει τελικά τον Μπάιντεν.

Είναι η πρώτη φορά που το 30% των ψηφοφόρων θα αφορά στην Αφροαμερικανική κοινότητα κάτι που πιθανότατα θα παίξει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά στην εξέλιξη της ψηφοφορίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Μούτσο, που βρέθηκε σε ένα προάστιο της Ουάσινγκτον. Σε ένα εκλογικό κέντρο του εν λόγω προαστίου, ψήφισαν σήμερα μόλις 100 άτομα.

Κάτι βέβαια που είναι ενδεικτικό γιατί οι περισσότεροι που έρχονται ρίχνουν κατευθείαν την ψήφο τους κάτι που σημαίνει ότι την έχουν προετοιμάσει.

Η Ουάσινγκτον είναι εξάλλου μια πολιτεία που ψηφίσει εξ’αρχή τους Δημοκρατικούς κι αυτό φαίνεται να αποτυπώνεται και στο εν λόγω προεκλογικό κέντρο.

Οι Δημοκρατικοί ψηφοφόροι φαίνεται πως έχουν ήδη ρίξει την ψήφο τους μέσω της επιστολικής ψήφου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/11/2020