Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μόνιμος επιβάτης στα Μέσα μεταφοράς ο συνωστισμός

01.11.2020 | 20:14

Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Από την Τρίτη τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν με πληρότητα που δεν θα ξεπερνά το 65%, ενώ από αύριο κυκλοφορούν περίπου 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ για να ενισχύσουν το στόλο. Πάντως οι επιβάτες ανησυχούν για το πως θα ελέγχεται ότι θα τηρηθεί πράγματι η προβλεπόμενη πληρότητα, καθώς έως τώρα ο συνωστισμός ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις κάθε λογική.

Εικόνες συνωστισμού σαν κι αυτές που επικρατούσαν τις προηγούμενες ημέρες σε λεωφορεία στο κέντρο της Αθήνας, προκαλούν πονοκέφαλο στις Αρχές.

Οι επιβάτες, δεν μπορούν ούτε να μπουν, ούτε όμως να βγουν από αυτό, ενώ κάποιοι από αυτούς τραβούν βίντεο με το κινητό τους.

«Θέλουν να κατέβουν και κοίτα τι κάνουν ρε φίλε»

«Δεν μπορεί το κράτος να ζητάει από τους πολίτες να είναι υπεύθυνοι και να είναι ευθύνη όλων μας όλο αυτό που ζούμε, χωρίς το κράτος να λαμωβάνει τα μέτρα που πρέπει στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Από την Τρίτη τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν που δεν θα ξεπερνάει το 65% όμως πολλοί επιβάτες συνεχίζουν να ανησυχούν

Από αύριο Δευτέρα θα κυκλοφορούν περίπου 100 λεωφορεία των ΚΤΕΛ περισσότερα στους δρόμους της Αθήνας

Ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα προστεθούν ακόμα 100 στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της πρωτεύουσας.

Όλα αυτά θα ενισχύσουν 60 περιφερειακές γραμμές

«Κούρσα» για ένα άτομο

«Από το πρωί δουλεύω να τι έχω βγάλει»

Ο Γιώργος Σταθόπουλος δουλεύει 24 χρόνια ταξί και όπως λέει η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη μέχρι σήμερα.

Τα πράγματα μάλιστα θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο όπως λέει καθώς στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβερνηση σ ενώ στο επίπεδο Β’ θα επιτρέπεται μέσα στο ταξί ένας μόνο επιβάτης.

Οι οδηγοί των ταξί διαμαρτύρονται και τονίζουν πως την περίοδο του κορονοιού έχει πέσει ο τζίρος κατά 70 με 80% ενώ λένε πως τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης ουσιαστικά θα βάλουν ταφόπλακα στον κλάδο.

Οι οδηγοί των ταξί διαμαρτύρονται και τονίζουν πως την περίοδο του κορονοιού έχει πέσει ο τζίρος κατά 70 με 80% ενώ λένε πως τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης ουσιαστικά θα ισοπεδώσουν τον κλάδο.

Τα νέα μέτρα αναμένεται να εφαρμοστούν από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και οι έλεγχοι για την εφαρμογή τους θα είναι αυστηροί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/11/2020

Ελλάδα